De Slimste Mens is terug voor een wintereditie

De Slimste Mens is terug voor een wintereditie

Geschreven door Sebastiaan Boers

Deze winter zit de kijker weer goed bij NPO 2. Vanaf maandagavond start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. In deze kennisquiz met een knipoog strijden iedere aflevering drie Bekende Nederlanders om een plek in de volgende aflevering. Alles wordt weer als vanouds gepresenteerd door Philip Freriks. Zijn steun en toeverlaat is ook dit seizoen Maarten van Rossem. Hij is het enige jurylid die soms gebruik maakt van zijn belletje.

In de eerste aflevering strijden acteur Eric Corton, CDA Madeleina van Toorenburg en cabaretier Emilo Guzman tegen elkaar. Slecht twee van deze drie kunnen zich plaatsen voor het ticket van de aflevering van dinsdagavond. Ook zijn er al meer namen bekend gemaakt. Zo zijn Arjan Erkel, Derk Bolt, Lilian Marijnissen, Martine van Os, Annabel Nanninga en Frank Lammers ook deelnemers van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. 

Sinds 2012 is De Slimste Mens een begrip voor NPO 2. Ook kan de kijker zelf ook De Slimste Mens spelen. Door middel van een speciale app kan de kijker zelf proberen om De Slimste Mens te spelen. In de uitzending komt dan elke keer een winnaar van de dag. Deze winnaar krijgt dat een special t-shirt van De Slimste Mens. Maar voor wie geen zin heeft in de app is er ook iets anders.

Bordspel leverancier Just Games heeft een speciaal bordspel van De Slimste Mens uitgebracht. Hier kunnen de spelers alle rondes die op televisie te zien zijn, ook eenvoudig thuis spelen. Ook bij het bordspel tikken de seconden harder terug dan je in eerste instantie denkt. Denk aan je seconden hoor je Philip dan ook bijna zeggen. Meer over het bordspel van Just Games is hier nogmaals terug te lezen.

De Slimste Mens is vanaf maandagavond weer iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens ook terug via TVblik.