De Slimste Mens komt weer terug

De Slimste Mens komt weer terug

Geschreven door Sebastiaan Boers

Misschien wel de leukste kennisquiz mét Bekende Nederlanders (BN-ers) komt deze winter terug. De Slimste Mens zal vanaf 14 december weer iedere werkdag te zien zijn bij NPO 2. Alles wordt weer gepresenteerd door Philip Freriks. Hij mag de quiz met een knipoog weer op geheel eigen wijze gaan presenteren.

Ook deze serie heeft weer een jurylid. Opnieuw zal Maarten van Rossem die rol op zich gaan nemen. In eerdere seizoenen was Maarten een echte toevoeging aan De Slimste Mens. In sommige afleveringen had Maarten bijzondere uitspraken en ideeën. Ook had Maarten een sterke mening over de waarzeggers bij SBS6 en Net5. Lees hier dat speciale bericht nog eens terug. 

Wel is er iets veranderd aan De Slimste Mens. Niet alleen de NCRV zal deze quiz gaan uitzenden, ook de KRO heeft deze quiz nu onder haar vleugels. De KRO-NCRV zijn nu samengevoegd tot één omroep en zenden nu samen de quiz met een knipoog uit.

In de eerste aflevering op maandag 14 december nemen Ione van Roosedaal, André Manuel en Sander de Kramer het tegen elkaar op. Wie zal er in de voetstappen van onder andere Diederik Smit? Diederik wist afgelopen zomer als Slimste Mens als winnaar uit de bus te komen. In een spannende finale wist hij te winnen van Nynke de Jong.

Andere BN-ers die ook in deze quiz hun opwachting zullen maken zijn onder andere: Ilja Gort, Sanne Wallis de Vries, Ernst Daniël Smid, Govert Schilling, Gert-Jan Segers, Ancilla Tilia, Filemon Wesselink, Ryanne van Dorst en Thomas Dekker.

De grote finale van deze wintereditie van De Slimste Mens zal zijn op vrijdag 22 januari. Wie er dan in de voetsporen van Diederik zal stappen zal dan snel duidelijk worden. De quiz is een groot succes voor NPO 2. In de zomermaanden wist De Slimste Mens dagelijks meer dan een miljoen kijkers te bereiken.

Maar voor iedereen die niet kan wachten tot 14 december is er goed nieuws. Er is sinds kort ook een bordspel van De Slimste Mens. Spellenmerk JustGames heeft de rechten in handen en heeft het bordspel op de markt gebracht. Dit spel is precies gelijk aan de bekende quiz van televisie. In iedere bekende speelgoedwinkel is het bordspel van De Slimste Mens verkrijgbaar.

De Slimste Mens is vanaf 14 december weer dagelijks te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TVblik.