De Slimste Mens goed van start

De Slimste Mens goed van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

De quiz met een knipoog, De Slimste Mens, is terug voor een wintereditie. De hele week kon de kijker weer genieten van Bekende Nederlands die er alles aan deden om zoveel mogelijk seconden te verdienen. Maandagavond ging De Slimste Mens van start met 1.162.000 kijkers. Hiermee wist de quiz op de zevende plek te eindigen in de kijkcijfer top 25.

Een dag later, op dinsdagavond, keken er een stuk meer mensen. In totaal keken er toen 1.279.000 mensen naar dezelfde quiz. Presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem zorgden weer op spraakmakende televisie. Op dinsdag wist De Slimste Mens op de vierde plek te eindigen in de kijkcijfer top 25. 

Maar op woensdag keken er weer iets minder mensen. De concurrentie was ook volop aanwezig. Toch keken er in totaal nog 1.187.000 mensen naar De Slimste Mens. Net als op de maandagavond eindigde De Slimste Mens op de zevende plek van best bekeken programma's van de woensdagavond.

Donderdagavond liepen de kijkcijfers nog iets verder terug. In totaal keken er 1.077.000 mensen donderdagavond naar De Slimste Mens. Opvallend genoeg wist de quiz ook weer op de zevende plek te eindigen in de kijkcijfer top 25 van de donderdagavond.

Maar op vrijdagavond gebeurde iets wat niet heel vaak voorgekomen is. De kijkcijfers op vrijdagavond zakten onder de magische miljoen grens. Door de filmversie van Toen Was Geluk Heel Gewoon en The Voice of Holland keken er maar weinig mensen naar De Slimste Mens. In totaal keken er 849.000 mensen naar De Slimste Mens. Hierdoor eindige de quiz op plek elf in de kijkcijfer top 25.

De eerste week van De Slimste Mens zit er op, maar maandag begint de tweede week van de populaire quiz met een knipoog.

De Slimste Mens is iedere werkdag rond 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens ook terug via TVBlik.