Giel Beelen verruilt studio voor liveplatform On Stage

Giel Beelen verruilt studio voor liveplatform On Stage

Geschreven door Daniël Schalk

Giel Beelen begint vanavond aan zijn nieuwe radioprogramma. Tijdens de eerste uitzending van On Stage pakt de NPO 3FM-dj het stokje op waar hij het op vrijdag 11 november tijdens zijn laatste ochtendshow liet liggen, namelijk met Douwe Bob live vanuit Het Paard van Troje in Den Haag.

Giel presenteerde 11 november zijn laatste ochtendshow. Ruim anderhalf uur voor het einde verliet hij de studio en maakte hij de uitzending af vanuit de auto. Eerst leek het erop dat Giel gewoon geen zijn had in een officieel afscheid met pers en collega’s, maar hij was onderweg naar Den Haag.

In Het Paard van Troje stond singer-songwriter Douwe Bob op hem te wachten, die live voor hem een nummer speelde. De eerste uitzending van het nieuwe radioprogramma van Giel komt ook vanuit Het Paard van Troje in Den Haag, waar JeBroer, Paul Sinha en Douwe Bob zullen optreden.

Giel zal in On Stage iedere vrijdag, zaterdag en zondag het land in trekken om in concertzalen en op festivals grote artiesten en nieuw talent uit binnen- en buitenland live vast te leggen. On Stage is niet alleen een radioprogramma maar een multimediaal platform met de beste interviews en optredens.

“We gaan met On Stage de gaafste live sessies opnemen”, zegt Giel. “Wij zijn erbij en zorgen ervoor dat de opnames via al onze kanalen op de mooiste manier worden uitgeserveerd. Wel gek om nooit meer vanuit de studio uit te zenden maar echt op de plekken waar het gebeurt”, vervolgt de 3FM-dj.

Voor de eerste drie shows zijn de namen al bevestigd. Naast de uitzending van vanavond vanuit Het Paard van Troje, komt zaterdag de uitzending vanuit AFAS Live in Amsterdam met André Hazes Jr., Yung Internet en The Kik en zondag vanuit de Mezz in Breda met Saybia, Call It Off en Drummakid.

On Stage is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 19:00 tot 22:00 uur te horen op NPO 3FM.

Foto: VARA / Michel Schnater