Shakira scoort 400 miljoen views in één maand

Shakira scoort 400 miljoen views in één maand

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Shakira heeft weer een internet hit op haar naam gezet. Haar nieuwste single is het nummer Chantaje. Dit is een duet geworden met rapper Maluma. De bijbehorende videoclip is in slechts één maand al door meer dan 400 miljoen mensen bekeken via YouTube. In totaal staan het aantal views nu al op 433.311.147. (zondagochtend). Dit aantal loopt nog altijd op.

In Nederland wordt Shakira's single steeds bekender. In de laatste week van 2016 kwamen Shakira en Maluma de Single top 100 samen binnen op plek 90. Daarna stegen dit muzikale duo door naar plek 46. Deze week stond Chantaje op plek 42 in de Single top 100. Ook Maluma wordt mede dankzij Shakira steeds bekender in Nederland. 

Maluma scoorde namelijk al eerder een grote hit. Samen met latin zanger Ricky Martin scoorde hij de hit Vente Pa' Ca. Deze videoclip is op YouTube al door meer dan 391.473.546 mensen bekeken. Vrij opvallend is één bepaalde zin die in beide hits voorbij komt; 'Pretty Boy'. In Vente Pa' Ca hoor je de rapper dat zelf zeggen en in Chantaje is het Shakira die 'Pretty Boy' zegt.

Maar Vente Pa' Ca heeft onlangs ook een Engelstalige versie gekregen. Ricky Martin riep hierbij de hulp in van zangeres Delta Goodrem. Aan de titel van dat nummer is weinig veranderd, alleen de tekst van het nummer is in het Engels opgenomen. Van dit nummer is nog geen officiële videoclip uitgebracht. Maar de audio videoclip is al door meer dan 300.000 mensen bekeken en beluisterd.

Dit alles blijkt uit de gegevens van de Single top 100 en van YouTube.

Bekijk hieronder de videoclip van Shakira en Maluma:

https://www.youtube.com/watch?v=6Mgqbai3fKo

Afbeelding: YouTube