Lady gaga naar Ziggo Dome Amsterdam

Lady gaga naar Ziggo Dome Amsterdam

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vandaag heeft superster Lady Gaga haar wereldtournee Joanne World Tour aangekondigd. Onderdeel van deze tour is het concert dat op dinsdag 3 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam plaatsvindt. De kaartverkoop hiervoor start maandag 13 februari om 10.00 uur.

Met de Joanne World Tour reist Lady Gaga heel de wereld rond. Op 1 augustus begint de tour in Vancouver BC. Het Europese deel gaat op 22 september van start in Barcelona gevolgd door showdata in diverse andere steden in Europa en de UK met op dinsdag 3 oktober een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. Na het Europese deel keert Lady Gaga weer terug naar Noord-Amerika voor nog een aantal concerten die in november en december gepland staan.

Lady Gaga is een ongekende unieke artiest die is onderscheiden met een Grammy Award, een Golden Globe én ze heeft ook nog een Oscarnominatie op haar naam staan. Met meer dan 30 miljoen verkochte albums en 150 miljoen verkochte singles is ze een van de bestverkopende artiesten aller tijden. Onlangs is haar vijfde studioalbum Joanne uitgebracht en hiermee bereikte ze gelijk de nummer 1 positie in de Billboard 200. Het is de vierde keer op rij dat ze gelijk na een albumrelease op nummer 1 binnenkomt en ze is de eerste vrouwelijke artiest die dit heeft gepresteerd vanaf de jaren 2010.

De kaartverkoop voor de Lady Gaga Joanne World Tour start op vrijdag 10 februari voor de concerten in Barcelona, Parijs, Zurich, Hamburg, Berlijn en Keulen. Op maandag 13 februari start de kaartverkoop voor de overige Europese steden en het eerste deel van de Noord-Amerikaanse concerten. De kaartverkoop voor het tweede deel van de Noord-Amerikaanse tour start maandag 20 februari.

Foto: Getty Images/CapitalFM