Summer Songs 2016: #7 Lady Gaga

Summer Songs 2016: #7 Lady Gaga

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Amerikaanse zangeres Stefani Joanne Angelina Germanotta is al jaren actief in de muziekwereld. Onder haar artiestennaam, Lady Gaga, bracht zij hit na hit uit. Sinds 2008 kan werkelijk niemand meer om deze bijzondere zangeres heen. Het is dan ook alweer acht jaar geleden dat haar grootste hit, Poker Face, werd uitgebracht. Dit nummer werd direct een wereldwijd succes.

Dit nummer wist iedereen te betoveren. Een pakkende melodie én een makkelijk refrein. Een grote zomerhit heeft Lady Gaga hiermee te pakken gehad. Eigenlijk werd Lady Gaga door deze tweede single van haar album, The Fame, een groter succes dan de eerste single. Als eerste bracht de zangeres het nummer Just Dance uit als single. In het begin werd dit nummer niet echt goed ontvangen. 

Maar over opgeven dacht Lady Gaga niet na. Ze probeerde het opnieuw en toen scoorde ze met Just Dance wel een hit. Niet echt een typisch zomer nummer, maar het zorgde er wel voor dat Lady Gaga bekendheid kreeg. Maar niet iedereen is fan van Lady Gaga. Op de radio klinken de hits van de zangeres erg fijn. De videoclips daar in tegen is een heel ander verhaal.

Vooral de videoclip van het nummer LoveGame was voor veel mensen een shock. Maar Lady Gaga scoorde ook met dit nummer een grote hit. Wederom had het nummer LoveGame een fijne melodie. Opnieuw een zomerhit voor Lady Gaga. Daar bleef het niet bij, na drie singles kwamen er nog meer singles van het album The Fame.

Het rustige nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) liet een andere kant van de zangeres zien. Een vrij rustig nummer die ook zeker een hit is geworden. Dit nummer past goed op een warme zomeravond. De melodie zorgt voor een zomers gevoel. Naast dit nummer bracht Lady Gaga ook nog het nummer Paparazzi uit als single. Hiermee scoorde de zangeres ook een grote hit.

Niet veel later volgde nog een grote zomerhit. Het nummer Bad Romance kwam in 2009 uit. De melodie in dit nummer is zo goed gemaakt. Dit nummer klopt aan alle kanten. Een bijzonder sterk nummer die er voor gezorgd heeft dat Lady Gaga nog bekender werd in de muziekwereld. Een refrein die iedereen eenvoudig mee kan zingen. Wanneer dit nummer op de radio te horen is, gaat het volume wel iets harder.

De ene hit is nog niet uit de hitlijsten of de volgende komt er alweer aan. Met zangeres Beyoncé bracht Lady Gaga het nummer Telephone uit. Ook dit is wel een zomerhit te noemen. Een krachtig nummer met ook weer een herkenbare melodie. Misschien is dit ook wel één van de beste nummers van Lady Gaga. Het refrein zing je moeiteloos mee. Daarnaast is het ook een nummer die niet snel uit je hoofd gaat.

Een ander goed nummer van Lady Gaga is toch wel Alejandro. Opnieuw een nummer met een makkelijk refrein. Ook over de bijbehorende videoclip was veel ophef. Vooral in Amerika konden ze de videoclip niet bepaald waarderen. Maar hier trok de zangeres zich weinig van aan. Ze heeft een geheel eigen stijl én is eigenwijs. Iets wat je ook wel moet zijn in de muziekwereld.

Deze muziekstijl hoort simpelweg bij Lady Gaga. Een zangeres die veel hits op haar naam heeft staan. Ze trekt daarnaast ook nog eens extra aandacht met haar opvallende videoclips. Hoe erg de mensen die soms ook vinden, ze worden wel massaal bekeken op YouTube. Als ze echt zulke ''rare'' videoclips zou maken, dan zouden die zeker niet zo vaak bekeken worden.

Maar Lady Gaga maakt niet alleen maar muziek. Ze staat ook op voor de homo's in de wereld. Met haar muziek laat de zangeres zien dat iedereen er mag zijn. Dit laat ze ook goed horen in haar zomerhit Born This Way. Ik ben zo geboren en daar is niets mis mee. Niemand zou voor iemand moeten veranderen. Hiermee brengt Lady Gaga een heldere en vooral mooie boodschap over.

Daarnaast heeft Lady Gaga nog veel meer nummers uitgebracht. Maar Born This Way springt er qua tekst ver boven uit. Een nummer die veel mensen zeker zal aanspreken. Maar het leukste nummer is toch nog altijd Poker Face. Hiermee brak Lady Gaga wereldwijd echt door. Dit heeft er voor gezorgd dat ze meer bekendheid kreeg. Haar duet met Beyoncé is ook een heel goed nummer geworden. 

Lady Gaga verdiende het gewoon om een keer centraal te staan in een Summer Songs editie. Een zangeres die zoveel zomerhits op haar naam heeft staan moet gewoon een keer in het zonnetje gezet worden. Eigen stijl, fijne melodie, goede teksten en een eenvoudig refrein; Lady Gaga is een bijzondere zangeres. Een zangeres die zeker nog meer hits zal gaan uitbrengen. 

Hiermee is de zevende Summer Songs een feit. Volgende week zal de achtste en laatste editie verschijnen. In de laatste Summer Songs van dit jaar zal een bekende band centraal staan. Deze band scoorde de ene hit na de andere, maar deden dit vooral met andere artiesten (kleine hint). Over welke band de achtste Summer Songs zal gaan is volgende week te lezen. Mis de laatste Summer Songs van dit jaar zeker niet. 

Bekijk hieronder de videoclip van Poker Face:

https://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo

Bekijk hieronder de videoclip van Telephone (met Beyoncé):

https://www.youtube.com/watch?v=lgpQzLPWiKY

Bekijk hieronder de videoclip van Bad Romance:

https://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I

Bekijk hieronder de videoclip van Alejandro:

https://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA