RTL organiseert Rode Hoed Debat na aflassen Premiersdebat

RTL organiseert Rode Hoed Debat na aflassen Premiersdebat

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL organiseert op zondag 26 februari het RTL Rode Hoed Debat, nadat het Premiersdebat is afgelast. De lijsttrekkers van het CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA gaan onder leiding van Frits Wester in debat over hun opvattingen, verschillen, leiderschap en de toekomst.

RTL heeft, na het afhaken van PVV en VVD voor het Premiersdebat, deze keer gekozen voor de grootste vijf partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD. “RTL geeft hiermee gehoor aan een massale roep van kijkers om meer debat op tv”, laat de televisiezender dinsdagmiddag weten.

“We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie. Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten”, zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws.

De vijf partijen, de grootste na PVV en VVD, hebben allemaal toegezegd. “We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen. Daarom hebben we besloten de verkiezingscampagne op tv met dit debat af te trappen. Ik kan zeggen dat alle vijf lijsttrekkers ondertussen hebben toegezegd”, vervolgt Taselaar.

Het Rode Hoed Debat is zondag 26 februari om 21:00 uur te zien op RTL4.

Foto: RTL