Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 7 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de zevende week van 2017 presenteerde RTL5 haar plannen voor een VIP-versie van Adam Zkt. Eva en werd bekend dat er weer een coach uit The voice of Holland vertrekt.

Daarnaast waren afgelopen week ook O’G3NE, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, en de vervanger van het afgelaste Premiersdebat in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Guus Meeuwis stopt met The voice of Holland

Guus Meeuwis stopt na een seizoen alweer als coach van The voice of Holland. “Ik heb ervan genoten en ik heb echt een wereldtijd gehad, maar ik zit volgend jaar niet in de stoel”, zei de zanger vrijdagochtend op Radio 538. Vrijdagavond kwam het zevende seizoen van de RTL4-show ten einde.

Door zijn rol als coach in The voice of Holland kon hij dit jaar niet meedoen aan De Vrienden van Amstel LIVE! “Het is de prijs die ik moet betalen met zes liveshows”, zei hij. De zanger wil meer dingen gaan doen, zoals schrijven en een nieuwe tour. Over zijn opvolger kon Guus nog niets zeggen.

RTL5 werkt aan VIP-versie datingshow Adam Zkt. Eva

RTL5 werkt aan een VIP-versie van het datingprogramma Adam Zkt Eva. In Adam Zkt Eva VIPS gaan gewone Nederlanders naakt daten met bekende Nederlanders. Jongerenzender RTL5 zoekt sinds afgelopen dinsdag kandidaten voor de VIP-versie van het spraakmakende televisieprogramma.

In 2014 was het eerste seizoen van Adam Zkt Eva, dat wordt gepresenteerd door Nicolette Kluijver, te zien op RTL5. Adam Zkt. Eva was tevens het eerste programma van Nicolette op RTL5. Welke bekende Nederlanders mee zullen doen aan de spraakmakende datingshow is nog niet bekend.

O’G3NE presenteert Songfestival-nummer op 3 maart

O’G3NE maakt het nummer waarmee zij Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev bekend op vrijdag 3 maart. AVROTROS heeft afgelopen donderdag onder de pers een afbeelding verspreid met daarop de tekst: ‘Save the date. O’G3NE. Vrijdag 3 maart’.

De bekendmaking van het nummer van de meidengroep, die in 2014 de talentenjacht The voice of Holland won, vindt plaats om 11:00 uur in Amsterdam. Meer over de presentatie is niet bekend. O’G3NE heeft hun Songfestival-nummer al in januari gekozen na een uitgebreide selectieprocedure.

RTL vervangt Premiersdebat door Rode Hoed Debat

RTL organiseert op zondag 26 februari het RTL Rode Hoed Debat, nadat het Premiersdebat is afgelast. De lijsttrekkers van het CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA gaan volgende week onder leiding van Frits Wester in debat over hun opvattingen, verschillen, leiderschap en de toekomst.

RTL heeft, na het afhaken van PVV en VVD voor het Premiersdebat, gekozen voor de grootste vijf partijen in de Peilingwijzer na PVV en VVD en dat zijn het CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA. “RTL geeft hiermee gehoor aan een massale roep van kijkers om meer debat op tv”, aldus de tv-zender.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.