Giro555 met Nationale Actiedag voor hongersnood

Giro555 met Nationale Actiedag voor hongersnood

Geschreven door Daniël Schalk

Giro555 start op zaterdag 25 maart met de Actie Vijfdaagse voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Op woensdag 29 maart sluit Giro555 de Actie Vijfdaagse af met een Nationale Actiedag, die ondersteunt zal worden door verschillende Nederlandse radio- en televisiezenders.

Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al ruim over de 10 miljoen euro, maar er is volgens Giro555 ‘nog veel meer nodig voor de hongersnoden in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan’.

De eerste voorbereidingen voor acties tijdens de Actie Vijfdaagse door scholen, verenigingen, sportbonden en particulieren zijn in volle gang. Ook zijn een aantal grote en kleinere bedrijven bezig acties voor te bereiden. Aan de invulling van de Nationale Actiedag wordt momenteel hard gewerkt.

De samenwerkende hulporganisaties kondigen twee weken terug de Nationale Actie af. In Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië zitten 20 miljoen mensen op de rand van hongersnood. In België, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden zijn ook nationale acties gaande.

Foto: Giro555