1 april 2017: Geurentelevisie en daten via Videoland

1 april 2017: Geurentelevisie en daten via Videoland

Geschreven door Daniël Schalk

Het is vandaag weer 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Ook dit jaar werden er weer veel 1-aprilgrappen uitgehaald en ook showbizzland kan er wat van. Zo kondigde Omroep MAX geurentelevisie aan en komt Videoland met de datingservice Loveland.

Een van de beste 1-aprilgrappen komt dit jaar van Omroep MAX. Afgelopen dinsdag kondigde de ouderenomroep geurentelevisie aan. “Bij komend seizoen kan een selecte groep HHB-fans thuis genieten van de heerlijke geuren uit de Heel Holland Bakt-tent”, aldus Omroep MAX dinsdag.

De ouderenomroep noemde zichzelf met HHB-GEURTV ‘voorloper op het gebied van geurtelevisie’. “In de HHB-GEURTV-kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg.” Helaas was het allemaal te mooi om waar te zijn. Vandaag onthulde MAX dat meer dan 1600 mensen hebben zich aangemeld voor HHB-GEURTV.

Daten via Videoland met Loveland 

Videoland kondigde afgelopen donderdag de nieuwe datingservice Loveland aan. “Binnen een jaar komen de eerste Videolandbaby’s”, kopte de videodienst van RTL. “Dit initiatief is ingegeven door de vele berichten die Videoland binnen kreeg op Valentijnsdag, toen balende kijkers verdrietige verhalen stuurden over eenzame filmavonden”, aldus Videoland over de datingservice Loveland.

Loveland zou als volgt werken: Zodra het kijkgedrag van twee abonnees binnen een straal van 25 kilometer voor meer dan 75% overeenkomt, krijgen zij een melding in beeld te zien dat ze een match hebben. Daarna kunnen deze soulmates in spé in de Videoland-omgeving samen series kijken, live commentaar leveren, en natuurlijk echte dates organiseren. Helaas was ook dit een 1-aprilgrap.

BN’ers volgen via hun kenteken

Het platform Finnik, dat via een App informatie biedt over alle auto’s met een kenteken in Nederland, maakte bekend een App te lanceren waarmee het mogelijk zou zijn om bekende Nederlanders te volgen via hun kenteken. Door een kenteken van een BN'er door te geven, zouden andere gebruikers van de App ‘live’ kunnen zien waar de bekende Nederlander op dat moment is.

Finnik zei 20 maart bij de bekendmaking van de speciale App dat mensen graag willen weten waar bekende Nederland is. “Niet voor niets staan in de top 100 meest gespotte kentekens op het Finnik platform de auto’s van verschillende BN’ers. De meest gespotte BN’er, Ismail Ilgun, kreeg in 2016 op zijn kenteken meer dan 35 spots per dag, in totaal bijna zo’n 13.000 spots”, aldus het platform.

Muziekfeest op het Plein gaat Down Under

Afgelopen woensdag maakte Sterren NL, het muziekplatform van AVROTROS, de derde locatie bekend van het Sterren Muziekfeest op het Plein: Australië. “Australië is een perfecte locatie om een Muziekfeest op het Plein te organiseren; gegarandeerd zon, mooie pleinen en maar liefst 310.000 inwoners met een Nederlandse achtergrond”, aldus het muziekplatform afgelopen woensdag.

“Wat All you need is love kan, kunnen wij ook... Nietwaar?”, zei Sterren NL. In Sterren NL Top 20 op NPO 1 werd vanmiddag onthult dat het gaat om een 1-aprilgrap en dat de grootse Nederlandse artiesten hun zonnebrillen, zomerblouses, zwembroeken en zonnebrandcrème in de kast kunnen laten liggen. “Maar, wie weet... misschien staan we in de toekomst wel een keer in Australië!”

Geen 1-aprilgrap: RTL stopt écht met Dr. Phil

Terwijl veel mensen dit jaar al inzagen dat de geurtelevisie van Omroep MAX en de datingservice Loveland van Videoland een 1-aprilgrap waren, hoopte veel mensen dat het einde van Dr. Phil bij RTL ook een grap was. Maar RTL stopt echt met het uitzenden van Dr. Phil, zoals zij afgelopen week bekendmaakte. RTL koos gewoon voor het verkeerde moment om met de talkshow Dr. Phil te stoppen.

Lees hier de beste 1-aprilgrappen van 2016, met onder andere K3 en Paul de Leeuw.

Foto: RTL