NPO koopt nieuwe programma’s op tv-beurs MIP

NPO koopt nieuwe programma’s op tv-beurs MIP

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NPO heeft in Cannes tijdens de internationale tv-markt MIP een groot aantal spraakmakende en onderscheidende nieuwe buitenlandse kwaliteitsfilms en tv-series aangekocht, waaronder Moonlight, Elle, The Red Turtle, Apple Tree Yard, The Same Sky en Blue Planet 2. Met deze titels wordt een breed publiek bediend. De meeste programma’s zijn in de loop van dit jaar op de NPO-zenders te zien.

Nieuw aangekochte series zijn onder andere: de Britse natuurserie Blue Planet 2, de Duitse spionageserie The Same Sky, de Britse dramaseries War & Peace, National Treasure, Capital, The Apple Tree Yard en Undercover.

De NPO is er ook in geslaagd een aantal succesvolle films aan te kopen. Onder andere Oscarwinnaar Moonlight, Golden Globewinnaar Elle van regisseur Paul Verhoeven en de animatiefilm The Red Turtle van Michael Dudok de Wit.

NPO 1 staat stil bij de dood van princes Diana, deze zomer 25 jaar geleden met het aangekochte Britse documentaire tweeluik The Week Diana Died is aangekocht voor NPO 1. En op NPO 2 zijn de internationale documentaire hits zoals Life Animated  en Last Men In Aleppo te zien. Ook nieuwe seizoenen van bewezen successen van de publieke omroep zijn aangekocht, zoals seizoen 3 van Grantchester, seizoen 7 van Vera, seizoen 7 van Homeland, het tweede seizoen van Victoria, een nieuw seizoen van Cold Feet en van de Graham Norton Show.

Op NPO 3 vinden in mei weer de foodweken plaats waarbij naast een aantal series van eigen bodem KRO-NCRV uitpakt met documentaires zoals That Sugar film, Noma my perfect storm, Hummus the movie en de BBC serie Food detectives.

Bekijk Homeland op TVblik.nl/homeland