Jude Law speelt Dumbledore in ''Fantastic Beasts 2''

Jude Law speelt Dumbledore in ''Fantastic Beasts 2''

Geschreven door Pieter Jongsma

Variety, een Amerikaans entertainmenttijdschrift, heeft gerapporteerd dat acteur Jude Law een jongere versie van Dumbledore zal spelen in het opkomende vervolg van ‘‘Fantastic Beasts and Where To Find Them’’.

De cast van de film zal verder bestaan uit Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Alison Sudol, Dan Fogler, Zoe Kravitz en Johnny Depp. De film zal geregisseerd worden door David Yates en zal uitkomen op 16 november 2018 in de Verenigde Staten. Het is momenteel nog onbekend wanneer de film zal uitkomen in Nederland. De film is een productie van Warner Bros.

Eerder dit jaar vertelde series schepper en ‘‘Fantastic Beasts 2’’ scenarioschrijver J.K. Rowling over de relatie tussen Dumbledore en Grindelwald in de film.

Ze zei het volgende: ‘‘Dumbledore was verliefd geraakt op Grindelwald, en dat kan bij de horror opgeteld worden toen Grindelwald liet zien wie hij echt is. We zullen Dumbledore zien als een jongere en verontruste man. We zullen hem meemaken in een scheppende periode.’’

Verder maakte Rowling ook bekend dat het vervolg zal plaatsvinden in Parijs en in Watford bij Engeland, terwijl het originele deel zich afspeelde in New York City.