Showbizznetwork weekoverzicht - week 15

Showbizznetwork weekoverzicht - week 15

Geschreven door Daniël Schalk

Adam Zkt. Eva verkocht aan het buitenland, Utopia ook naar Duitsland, commotie over pestprogramma RTL5, Park Lane-format ‘12 Steps’ scoort in Cannes, The Tonight Show naar Nederland en 3FM Awards 2014 uitgereikt. Dit en meer lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 15.

Productiebedrijf Eyeworks heeft het RTL5-programma Adam Zkt. Eva op de tv-beurs in Cannes verkocht aan Frankrijk en Duitsland. “En er zijn meer landen die belangstelling hebben.”, vertelt Robert van den Bogaard van Eyeworks. “In eerste instantie zijn potentiële kopers ietwat argwanend, omdat het om naakte mensen gaat. Maar als ze zien hoe het is gemaakt, vinden ze wel dat we de deelnemers op een nette manier in beeld brengen.”, aldus Van den Bogaard.

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft haar tv-format Utopia verkocht aan Duitsland. Talpa heeft het SBS6-programma verkocht aan ProSiebenSat. De Duitse Utopia wordt een coproductie van Talpa met zijn Duitse partners Schwartzkopff TV. Na Nederland, de VS en Turkije is Duitsland daarmee het vierde land waar het programma te zien zal zijn.

De politieserie Smeris van BNN met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven heeft maandag weer een groot aantal kijkers verloren, de vierde aflevering van de politieserie trok maandagavond 600.000 kijkers. De eerste aflevering trok 909.000 kijkers, de tweede aflevering trok meer dan een miljoen kijkers en de derde aflevering trok 688.000 kijkers.

Vorige week vrijdag begon de commotie over de opnames van het RTL5-programma ‘Project P: Stop Het Pesten’, het Einstein Lyceum in Hoogvliet vond de werkwijze van RTL5 en producent Sky High TV ‘agressief’ en ‘onbeschoft’. Afgelopen woensdag kwamen er nog twee scholen bij die ook de werkwijzen van RTL5 niet accepteerde, het Goese Lyceum en het Noordik waren het met het Einstein Lyceum eens en vonden de werkwijze van RTL5 niet kunnen. RTL5 en Sky High TV hebben laten weten achter ‘Project P: Stop Het Pesten’ te staan.

De succesvolle EO-dramaserie ‘Van Gogh; een huis voor Vincent’ is door producent Endemol Nederland verkocht op de MIP-televisiebeurs in Cannes aan Zuid-Korea, Duitsland, Italië, voormalig Joegoslavië, Slovenië, Litouwen en Taiwan. De EO wist in Nederland in maart en april vorig jaar wekelijks ruim één miljoen kijkers wist te boeien met de serie over kunstschilder Vincent van Gogh.

Het tv-bedrijf Park Lane van Beau van Erven Dorens en Willem Bron heeft op de MIP-televisiebeurs in Cannes succes met het nieuwe tv-format ‘12 Steps’. “Het ziet er naar uit dat Brazilië, Australië, Roemenië en het Midden Oosten de eerste verkopen zijn.”, zegt Willem Bron, mede-eigenaar van Park Lane. Ook een Britse televisiezender heeft interesse in ’12 Steps’. Op verzoek van het tv-station is producent Brom afgelopen donderdag naar Londen gereisd om de deal rond te maken.

BNN en de NPO hebben The Tonight Show van Jimmy Fallon naar Nederland gehaald. De afleveringen van The Tonight Show zijn één dag na de uitzending in Amerika te zien bij BNN op 3. In de show vol sketches, interviews, muziek en improvisaties ontvangt Fallon grote namen als Michelle Obama, Jude Law, Cameron Diaz, U2, Justin Timberlake en Lady Gaga. The Tonight Show met Jimmy Fallon is vanaf 5 mei iedere werkdag om 23.00 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

Donderdagavond zijn in de Gashouder in Amsterdam de 3FM Awards 2014 uitgereikt. De award voor Beste Band ging naar Racoon, net als de prijs voor Beste Artiest Pop. Douwe Bob en Miss Montreal wonnen de prijs voor Beste Zanger/Zangeres. The Opposites ontvingen een prijs voor hun album 'Slapeloze Nachten' in de categorie Beste Album en Mr. Probz ontving een 3FM Award voor zijn nummer 'Waves' in de categorie Beste Single. Andere winnaars waren Martin Garrix, Kensington, Jett Rebel en Chef'Special.

Zaterdagavond zijn de nieuwe RTL4-programma’s ‘Typisch Carlo & Irene’ met Carlo Boszhard en Irene Moors en ‘ZaterdagavondJURK!’ met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven van start gegaan. ‘Typisch Carlo & Irene’ trok zaterdagavond 1.084.000 kijkers en ‘ZaterdagavondJURK!’ trok 1.160.000 kijkers. De tweede show van Sterren Springen trok zaterdagavond 1.072.000 kijkers.

Meer in het nieuws was afgelopen week: BN’ers worden paaldanser in nieuwe RTL5-show ‘Celebrity Pole Dancing’, nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland op Nederland 3, Lieke van Lexmond verslaggeefster in The Passion en Omroep Max verder met Dokter Deen en Heer & Meester.