National Geographic met dramaserie over het internet

National Geographic met dramaserie over het internet

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

National Geographic komt vanaf eind januari met de nieuwe dramaserie over het turbulente begin van internet. De serie vertelt de verhalen van de internetpioniers die met roemruchte startups in de jaren '90 het internet uitgevonden zoals we dat nu kennen.

Valley of the Boom' herbeleeft het turbulente bestaan van drie roemruchte techbedrijven, die elk op hun eigen manier het internet vormden zoals we het nu kennen. Nog voor Google wist Netscape de wereld te veroveren met een internetbrowser.

Een groep studenten begon nog voor Facebook met het snelgroeiende sociale medium TheGlobe.com. En voor YouTube wist een door de FBI gezochte crimineel zich met kunst en vliegwerk omhoog te werken in Silicon Valley met videostreamingdienst Pixelon.

'Valley of the Boom' is een humoristische dramaserie, waarin het acteerwerk van onder andere Bradley Whitford ("Get Out", "The West Wing"), Lamorne Morris ("New Girl") en Steve Zahn ("War for the Planet of the Apes") wordt aangevuld met korte interviewfragmenten met de échte personen uit die tijd.

'Valley of the Boom', zondag 27 januari t/m vrijdag 1 februari dagelijks om 21.00 uur op National Geographic