NPO 1 op 27 april alsnog in teken van verjaardag koning Willem-Alexander
Bron: RVD / Martijn Beekman

NPO 1 op 27 april alsnog in teken van verjaardag koning Willem-Alexander

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 staat op maandag 27 april alsnog in het teken van de verjaardag van koning Willem-Alexander, ondanks dat Koningsdag vanwege het coronavirus is afgelast. De NOS blikt in anderhalf uur terug op de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen, zo heeft de nieuwsomroep vandaag bekendgemaakt.

Astrid Kersseboom kijkt terug op alle Koningsdagen, vanaf de eerste in 2014 in De Rijp en Amstelveen, via de edities in Dordrecht, Zwolle, Tilburg en Groningen, tot de laatste vorig jaar in Amersfoort. De NOS wil belichten hoe het karakter van de feestelijkheden in de loop der jaren is veranderd.

De NOS zendt aansluitend Het huis van De Koning uit. Het programma uit 2017, toen de koning vijftig werd, gaat over hoe het ‘gewone’ leven in Nederland zich de afgelopen vijf decennia heeft ontwikkeld. Scènes over het leven van de fictieve familie De Koning worden afgewisseld met interviews met BN’ers.

De hoogtepunten van Koningsdag is 27 april vanaf 13:15 uur te zien op NPO 1, met aansluitend de herhaling van Het huis van De Koning.