KRO-NCRV met nieuwe dramaserie Voetbalmaffia

KRO-NCRV met nieuwe dramaserie Voetbalmaffia

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

KRO-NCRV komt komend najaar met de nieuwe dramaserie Voetbalmaffia. Volgende week beginnen in Deventer de opnames van de nieuwe serie. De hoofdrollen van de nieuwe dramaserie worden vertolkt door Sallie Harmsen, Chiem Vreeken, Egbert-Jan Weeber en Maryam Hassouni.

“De KRO-NCRV heeft met Nederlandse series als Penoza en Vlucht HS13 een sterke traditie opgebouwd op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we deze lijn door met de nieuwe serie Voetbalmaffia, een spannend en actueel drama”, zegt Michel Nillesen van KRO-NCRV.

Voetbalmaffia gaat over Johnny de Graaf (Chiem Vreeken), die de Italiaanse droom leeft. Hij speelt voor een Italiaanse voetbalclub en woont met zijn gezin in een mooie villa. Maar na een slechte periode en een conflict met de voorzitter van zijn club, wordt hij op de transferlijst gezet.

Langzaam verzeilt Johnny in de louche onderwereld van de sport, waar voetballers niet meer dan handelswaar zijn. Alles wat Johnny doet lijkt verkeerd uit te pakken, al zijn zwaktes keren zich tegen hem. Hoe kan Johnny ooit nog ontsnappen uit de greep van het grote criminele goknetwerk?

De opnames van de serie, die nu al door sommige de opvolger van Penoza wordt genoemd, vinden deze zomer plaats in Deventer, België, Italië en Thailand. De serie is geschreven door de bekende thrillerauteur Charles den Tex en wordt geregisseerd door Mark de Cloe en Iván López Núñez.

Voetbalmaffia is dit najaar te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.
Bekijk Voetbalmaffia op TVblik.nl/voetbalmaffia

Foto: KRO-NCRV / Jan Moeskops