It Takes 2: 'De verdeling'

It Takes 2: 'De verdeling'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De kaarten zijn geschud in It Takes 2. Zondagavond stonden de negen BN-ers op het podium om een nummer te zingen. Het was aan de drie coaches om een keuze te maken uit drie keer drie optredens. Als eerste stond Holly Mae Brood op het podium. Zij zong het nummer Addited To You en kreeg lovende kritiek van de juryleden. Zij werd als eerste aan het team van Waylon toegevoegd.

Als tweede stond Ruben Nicolaï op het podium. Hij zong If My Friends Could See Me Now. Het leek even alsof de winnaar van vorig jaar, Jan Versteegh, weer stond te zingen. Jurylid Angela was niet heel erg positief over het optreden van Ruben. Maar ze vond de presentator van RTL Boulevard wel heel erg leuk. Trijntje Oosterhuis was maar wat blij om Ruben als eerste in haar team te mogen verwelkomen. 

Het derde optreden was voor Buddy Vedder. Hij zong het nummer Back In My World op geheel eigen wijze. De drie juryleden waren erg enthousiast over het optreden. Coach Glennis Grace wist vrijwel direct dat het Buddy was die aan het zingen was. Zelf wilde Buddy dolgraag in het team van Glennis. Dat is dan ook gelukt; Buddy is als eerste toegevoegd aan het team van Glennis.

Radio dj Gijs Staverman stond als vierde op het podium. Hij besloot het nummer Multiply te gaan zingen. Vooral Angela was positief verrast door deze muzikale kant van Gijs. Coach Waylon wist meteen dat het Gijs was die aan het zingen was. Trijntje en Glennis hadden beiden geen idee wie dit nu was. Uiteindelijk kwam Gijs bij Glennis in het team terecht.

Rapper Keizer mocht als vijfde een nummer zingen. Hij koos ervoor om het nummer Nothing Really Matters te gaan zingen. Dit was vrij bijzonder en bovendien erg goed. Nooit geweten dat een rapper ook goed kan zingen. Een staande ovatie kon dan ook niet uitblijven. Trijntje vond het optreden van Keizer zo goed dat ze hem in haar team wilde. Zelf was Keizer daad ook bijzonder blij mee.

Optreden nummer zes was er voor actrice Hanna Verboom. Zij besloot om het vrolijke nummer Sun Of A Preacher Man te gaan zingen. Vooral jurylid Gerard kreeg er een lach van op zijn gezicht. Volgens Waylon heeft Hanna een bijzonder stemgeluid, maar hij wist niet wie er nu aan het zingen was. Waylon kon kiezen tussen Gijs en Hanna. Hij besloot er toch voor om voor Hanna te gaan.

Presentatrice Tooske Ragas mocht als zevende een nummer zingen. Tooske zong het nummer Warwick Avenue mét een prachtige uithaal. Het publiek genoot zichtbaar van dit optreden. Wederom een staande ovatie voor Tooske. Jurylid Angela voorspelde dat Tooske nog wel eens ver kon komen in It Takes 2.

Oh Oh Cherso-ster Bibi zong als één na laatste. Zij koos ervoor om het nummer Starving te gaan zingen. Bibi gaf al aan dat ze faalangst had. Haar deelname aan The Voice of Holland zorgde ervoor dat dit werd aangewakkerd. Maar nu kreeg Bibi een positieve feedback. Nielson vond dan ook dat Bibi goed kon zingen. Zelf vond Bibi It Takes 2 een stuk gezelliger dan The Voice.

Het laatste optreden was er voor Hans Klok. De magische Hans wilde wel eens iets anders doen. Dus besloot hij het podium te betreden. Als enigste besloot Hans op Nederlandstalig te gaan zingen. Hij zong het nummer Jij Moet Verder. Coach Trijntje dacht dat het René Froger was die aan het zingen was. Angela vond het een erg goed optreden.

Nu alle optredens er op zitten, zijn de teams compleet. Coach Glennis heeft Buddy, Gijs en Hans in haar team. In het team van coach Trijntje zitten Ruben, Keizer en Tooske. Het team van coach Waylon bestaat uit Holly, Hanna en Bibi.

Vanaf volgende week zondag gaat de muzikale strijd pas echt beginnen. Dan proberen de drie coaches om hun team als best naar voren te laten komen. Dan zullen de coaches ook een duet gaan zingen met hun teamgenoten. Het worden weer muzikale zondagavonden bij RTL 4.

It Takes 2 is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.

Foto: RTL