It Takes 2: 'Omkoping en dansen'

It Takes 2: 'Omkoping en dansen'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Wat een openingsacts voor It Takes 2. Voordat de vierde aflevering van start ging opende team Waylon de show. Samen met Bibi en Holly bracht Waylon het nummer I Love Rock 'N Roll. Met dit spectaculaire optreden was het tijd om echt te beginnen met deze talentenjacht met Bekende Nederlanders. 

Het eerste optreden was er voor Tooske. Zij mocht samen met haar coach Trijntje het nummer Just Give Me A Reason gaan zingen. Het werd een bijzonder goed optreden. Volgens Nielson leek het er wel op alsof Tooske zich naar de finale aan het zingen was. Dit optreden werd dan ook beloond met drie keer een 8 van de jury. In totaal scoorde Tooske hiermee 24,0 punten.

Gijs mocht als tweede het podium op. Samen met zijn coach Glennis zong hij het nummer I Wanne Be The Only One. Dit werd dan ook een vrij funky optreden van Gijs en Glennis. Van te voren leek Gijs de jury te willen omkopen. Maar dit heeft niet veel geholpen. De drie juryleden gaven allemaal een 7 aan Gijs. Hiermee scoort hij met zijn optreden 21,0 punten.

Met een klein en intiem nummer stond Holly als derde op het podium. Samen met haar coach Waylon zong zij het Nederlandstalige nummer Eenzaam Zonder Jou. Het werd een hele andere, muzikale kant van Holly. Het publiek ging dan ook staan. Holly werd zichtbaar geraakt van dit optreden. Dit keer was de jury verdeeld over de punten. Van Angela en Nielson ontving Holly een 8. Gerard gaf uiteindelijk een 7,5. In totaal scoorde Holly dus 23,5 punten.

Team Glennis stond geheel op het podium. Samen met haar drie mannen, Gijs, Hans en Buddy zongen zij Uptown Funk. Compleet in het roze zongen zij zeker niet slecht. Dit viertal zou zo naar het Eurovisie Songfestival 2018 kunnen! Een mooi muzikaal hoogtepunt van deze avond. 

Het vierde optreden was er voor Ruben. Hij koos weer voor een swingend nummer. Samen met coach Trijntje zong hij Summer Wind. Ruben lijkt echt de kant op te gaan van Jan Versteegh, de winnaar van vorig jaar.Het klonk heel erg goed. De juryleden waren ook heel erg enthousiast. Van Angela kreeg Ruben dan ook een 8,5. Gerard was iets bescheiden en gaf een 8. Nielson was nog voorzichtiger en gaf een 7,5. In totaal scoorde Ruben 24,0 punten, precies hetzelfde aantal punten als Tooske.

Bibi stond als vijfde klaar voor haar optreden. Samen met coach Waylon zongen zij het nummer Broken Strings. Dat deden de twee behoorlijk goed. Vooral was Bibi behoorlijk zenuwachtig, maar daar leek tijdens het optreden niets meer van over te zijn. De juryleden waren allemaal erg enthousiast over Bibi. Alle drie beloonden zij haar met een 8,5. In totaal scoort Bibi met haar optreden 25,5 punten. Hiermee heeft Bibi zich automatisch geplaatst voor de aflevering van volgende week.

Dansende Buddy mocht als zesde optreden. Hij besloot het nummer Human Nature te gaan zingen met coach Waylon. Niet alleen zong Buddy goed, hij danste er ook nog een stukje bij. De twee stemmen klonken weer heel goed bij elkaar. De drie juryleden waren weer heel gul met de punten. Angela, Nielson en Gerard gaven alle drie een 8,5. Hiermee scoort Buddy, net als Bibi, 25,5 punten. Ook hij staat zeker in de aflevering van volgende week!

Team Trijntje liet ook gezamenlijk van zich horen. Samen met Tooske en Ruben zongen zij Can't Stop The Feeling. Dat werd dan een vrij swingend optreden. Al voelde Ruben zich niet thuis in deze muziek. Hij was weer de komiek in plaats van de zanger. Dit is geen goed nummer geweest voor Ruben... 

Met een magische act kwam Hans het podium op. Hij toverde zijn coach Glennis dan ook snel op het podium. Zij zongen samen met nummer Doe Maar Gewoon. Dat Hans Nederlands goed kan zingen liet hij ook in deze aflevering horen. De jury was ook betoverd door het optreden van Hans. Ondanks het magische optreden kreeg Hans een 7,5 van Angela, een 7 van Nielson en een 8 van Gerard. Bij elkaar opgeteld scoorde Hans 22,5 punten.

Het oordeel van drie BN-ers lag in de handen de publieksjury. Holly, Gijs en Hans stonden in de gevarenzone. Met 64 punten wist Holly deze gevarenzone te overleven. Het werd een nek aan nek race tussen Gijs en Hans. Uiteindelijk koos het publiek net meer voor Gijs. Hans is de derde afvaller van It Takes 2.

Alle drie de coaches hebben nog twee teamleden. Glennis is volgende week te zien met Gijs en Buddy. Waylon treedt weer op met Bibi en Holly. Trijntje heeft Tooske en Ruben in haar team nog zitten. Volgende week mogen de BN-ers gaan zingen met gastartiesten... 

Tot volgende week!

It Takes 2 is iedere zondagavond om 21.10 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik. 

Foto: RTL / William Rutten