It Takes 2: 'Dancing & Singing'

It Takes 2: 'Dancing & Singing'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Voor veel kijkers was het even een vreemd gezicht. Om 20.08 uur zond RTL 4 geen It Takes 2 uit, maar een herhaling van Ontvoerd. Op Twitter ontstond al snel ophef hierover. Veel kijkers zaten klaar voor de tweede aflevering van dit muziekprogramma. Maar dat liep allemaal even anders. Na de herhaling van Ontvoerd werd de tweede aflevering van It Takes 2 alsnog uitgezonden. 

Nu de teams zijn ingedeeld is het de hoogste tijd voor de duetten. Het allereerste duet was er voor Buddy Vedder. Hij mocht samen met zijn coach Glennis het nummer Moves Like Jagger zingen. Dansen is iets wat Buddy wel heel goed kan. Maar het zingen ging hem ook meer dan goed af. Alleen de hele hoge noten wist Buddy niet helemaal te halen. Dit duet was wel een hele fijne, muzikale opening. 

Na het optreden was het tijd voor het jurycommentaar. Vanaf nu mogen de drie juryleden ook punten uitdelen. Angela, Nielson en Gerard gaven alle drie dit optreden een 7,5. In totaal scoort Buddy hiermee 22,5 punten. Of dat genoeg is voor de volgende ronde is nog maar even de vraag. Dat zal blijken uit het einde van deze aflevering. Maar Buddy mag zeker nog een paar weken blijven zingen.

Als tweede stonden Bibi en Waylon op het podium. Zij zongen samen het nummer Let It Go. De stemmen van deze twee lijken verrassend goed bij elkaar te passen. Volgens Ruben Nicolaï zou dit zo naar het Eurovisie Songfestival kunnen. Dit was een heel goed optreden van Bibi.

Het publiek en de jury was ook enorm positief. Volgens Gerard is dit een perfect match. Hij beloonde dit optreden met een eerste acht. Nielson deelde die mening en gaf dit optreden ook een acht. Angela bleef iets terughoudender en gaf een 7,5. In totaal scoort Bibi 23,5 punten voor dit optreden.

Tooske mocht als derde het podium op. Zij mocht samen met Trijntje het nummer Baby One More Time zingen. Beide stemmen leken bijzonder samen. Aan de ene kant een heel bijzondere sound. Maar aan de andere kant, twee schreeuwerige stemmen is ook niet heel erg fijn. Een combinatie waar de kijker misschien nog aan zou moeten wennen.

Nielson vond het jammer dat Tooske niet eerst naar hem liep. Tijdens het zingen liep Tooske namelijk richting de juryleden. Ondanks deze 'fout' beloonde Nielson het optreden van Tooske met een acht. Angela vond de uithaal vooral heel goed en gaf ook een acht. Gerard was iets minder met zijn punten en gaf haar een 7,5. In totaal heeft Tooske nu 23,5 punten, net zoveel als Bibi.

Glennis mocht met haar tweede teamlid het podium op. Dit keer stond de zangeres met Gijs Staverman op het podium. Zij zongen het nummer Walking In Memphis. Deze twee waren erg aan elkaar gewaagd. De samenzang tussen de twee is vrij opvallend. Als een ware rockzanger stond Gijs zijn mannetje naast Glennis. Een droom die nu uitkomt voor de dj.

De stemmen kleuren enorm goed bij elkaar, aldus Nielson. Hij vond de uithaal enorm goed en gaf Gijs een acht. Angela en Gerard gaven beiden een 7,5. Daarmee scoort Gijs in totaal 23,0 punten. Gijs was heel erg blij met het optreden wat hij gegeven had.

Alleen lijkt het er op dit moment slecht uit te zien voor Buddy. Na vier optredens heeft de GTST acteur de minste punten gescoord. Er komen nog vijf duetten aan. Dan zal duidelijk worden welke BN-ers er door zijn naar aflevering drie. Zal Buddy als eerste afvallen in It Takes 2?

Het vijfde optreden was er voor Hanna Verboom en Waylon. Zij swingden er vrolijk op los met de klassieker, Blame It On The Boogie. De vrolijkheid spatte er werkelijk vanaf. Echt eenvoudig was dit niet echt. Maar ondanks dit lastige nummer zag het er toch best goed uit.

Angela vond het optreden best goed. Nielson vond vooral het dans gedeelte erg goed. Maar de punten waren niet heel erg hoog. De juryleden gaven alle drie een 6,5. Daarmee scoort Hanna 19,5 punten. Door deze punten wisten Tooske en Bibi zich direct te plaatsen voor de derde aflevering.

Als zesde mocht Hans Klok het podium op. Hij zong samen met Glennis het Nederlandstalige Niemand Laat Zijn Kind Alleen. Nederlandstalig zingen kan Hans best goed. Het werd een vrij intiem nummer met een mooie klank. Met een bijzondere uithaal, die 'magisch' leek te zijn.

Nielson vond het een schattig optreden. Volgens hem zou Hans zo naar De Toppers kunnen. Hij beloonde het optreden van Hans dan ook met een 7,5. Gerard gaf net als Nielson een 7,5. Alleen Angela was iets positiever en gaf Hans een acht. In totaal scoorde Hans 23,0 punten. Hiermee staat Hans gelijk met Gijs.

Rapper Keizer mocht zingen met Trijntje. De twee zongen het nummer Treasure. Dat Keizer muzikaal is, blijkt wel uit dit optreden. De stemmen van Keizer en Trijntje passen erg goed bij elkaar. De reacties uit het publiek logen er ook niet om. Die genoten zichtbaar van dit muzikale optreden. De juryleden zaten ook alle drie te genieten.

Het optreden kon dan ook niet anders dan goed beloond worden. Angela en Nielson gaven een acht. Gerard ging daar nog even overheen met een 8,5. In totaal scoorde Keizer een mooie 24,5 punten. Door deze score wist Keizer zich direct te plaatsen voor de derde aflevering. Hanna kwam hierdoor in de gevarenzone met haar 19,5 punten.

Holly mocht als één na laatste het podium op. Zij zong het nummer Fucking Perfect samen met Waylon. Het was een ijzersterk optreden van Holly van Waylon. De stemmen lijken ook weer erg goed bij elkaar te passen. Het publiek en ook de jury vonden het ook een goed optreden.

Alleen kreeg Holly niet genoeg punten voor een plek in de volgende ronde. Van Angela kreeg Holly een zeven. Gerard gaf ook een zeven en Nielson beloonde Holly met een 7,5. In totaal scoort Holly 21,5 punten. Hierdoor stond Holly meteen in de gevarenzone. Samen met Hanna staat Holly op een plek waar ze niet wil staan...

Het laatste optreden was voor Ruben. Hij mocht het nummer L.O.V.E samen met Trijntje zingen. Met dit optreden van Ruben kreeg de kijker een flashback van het vorige seizoen. Even leek het wel alsof Jan Versteegh, winnaar van vorig jaar, weer op het podium stond. De stemmen klonken dan ook heel erg goed samen.

De juryleden waren ook erg positief. Zij swingden er volledig op los. Maar qua punten bleef Ruben wel iets achter. Van Angela en Gerard kreeg hij een 7,5. Nielson gaf een zeven waardoor Ruben 22,0 punten. Dus stond ook Ruben in de gevarenzone. Hierdoor wist Buddy zich te plaatsten voor de derde aflevering.

Holly, Hanna en Ruben stonden in de gevarenzone. Het was nu aan het publiek om te beslissen. Als eerste werd Holly veilig gestemd. Daarna kreeg Ruben te horen dat hij doorging naar aflevering drie. Hierdoor viel het doek voor Hanna. Zij kreeg de minste punten van de jury en ook de minste stemmen van het publiek. 

Volgende week zijn Buddy, Gijs en Hans in het team van Glennis te zien. Trijntje mag weer zingen met Tooske, Keizer en Ruben. Voor Waylon blijven alleen Holly en Bibi over. De acht BN-ers maken zich op voor de derde aflevering. 

It Takes 2 is iedere zondagavond om 21.10 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.

Foto: Sander Chamid