Live bij SBS6: KNVB bekerfinale tussen AZ en PSV in de Kuip

Live bij SBS6: KNVB bekerfinale tussen AZ en PSV in de Kuip

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

 Vanavondop Hemelvaartsdag, nemen AZ en PSV het tegen elkaar op in de finale van de KNVB beker. Het 100-jarige PSV kan bij winst een jubileumjaar nog feestelijker maken door alsnog een prijs te pakken. AZ wist in de halve finale landskampioen Ajax te verslaan: PSV is dus gewaarschuwd. 
Speciaal voor deze finale zijn er extra camera’s in het Feyenoord Stadion gehangen, zodat de weergave in ieder geval al spectaculair zal zijn. De Spidercam, die boven het veld zweeft, is bovendien gedurende de hele wedstrijd te volgen via www.sbs6.nl/plus. De voorbeschouwing, met onder andere een live optreden van VanVelzen, is vanaf 17.30 uur bij SBS6 te zien. De kick-off van AZ-PSV is aansluitend om 18.00 uur, ook bij SBS6.

Onder leiding van Björn Kuipers, spelen PSV en AZ voor het eerst in de historie van de clubs in een bekerfinale tegen elkaar. Recentelijk was Kuipers de scheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd tussen Barussia Dortmund en Barcelona. Voor het PSV van Dick Advocaat is het de laatste kans om nog iets van het jubileumseizoen te maken. Het scoren gaat de ploeg dit jaar makkelijk af. PSV stevent op een nieuw recordaantal doelpunten in één seizoen af. Mertens, Lens en Wijnaldum wisten het net veelvuldig te vinden en staan in de topscorers top-10 van dit seizoen. Maar het kampioenschap hebben ze toch uit de handen laten glippen door niet constant te presteren. Bij AZ is de Amerikaan Jozy Altidore de man met de meeste goals op zijn naam. Europees voetbal is voor de Alkmaarse club binnen, maar de club kan nog boven Heerenveen komen én wil het liefst een echte prijs binnenhalen: de beker. De ploeg van Gert-Jan Verbeek gaat, na de 4-0 overwinning tegen PEC Zwolle afgelopen weekend, vol vertrouwen naar Rotterdam.

Hans Kraay neemt de presentatie vanuit het Feyenoord Stadion op zich. Analist Ronald de Boer is bij hem langs het veld om de wedstrijd te bespreken. Daarnaast is tijdens de voorbeschouwing een stukje te zien van het miniconcert dat VanVelzen geeft voorafgaand aan het duel. De verslaggever bij deze finale is Hidde van Warmerdam.

Finale KNVB Beker
AZ – PSV, donderdag 9 mei vanaf 17.30 uur bij SBS6