WNL met nieuwe 6-delige serie Weg van de Wereld

WNL met nieuwe 6-delige serie Weg van de Wereld

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Omroep WNL komt vanaf begin juli met een nieuwe 6-delige serie. In de serie Weg van de Wereld ontvangen veiligheidsxpert Rob de Wijk en oud-Kamerlid Arend-Jan Boekestijn spraakmakende gasten in een veilige omgeving. In het programma vragen ze zich af hoe Nederland zijn belangen nog kan verdedigen op een veranderende wereldtoneel.

In zes afleveringen spreken de twee gastheren met zwaargewichten uit de wereld van internationale betrekkingen. De Wijk en Boekestijn ontvangen onder andere oud-premier van België en Brexit onderhandelaar Guy Verhofstadt en de voormalig rechterhand van de Russische president.

Met hun eerste gast, Minister van Buitenlandse zaken Bert Koenders, delen De Wijk en Boekestijn hun zorgen over de enorme migratiestromen die op ons afkomen uit het Midden-Oosten en Afrika. Arend-Jan Boekestijn en Rob de Wijk ontvangen hun gasten op het prachtige landgoed Vollenhoven in De Bilt. Twee dagen lang ontsnappen ze samen aan de dagelijkse hectiek. Niet alleen de geopolitieke spanningen komen aan bod. De gastheren willen ook weten wat hun gasten drijft en waar ze in hun werk zoal tegenaan lopen. Ze krijgen zo een unieke inkijk in het leven van deze politici, diplomaten en topadviseurs.

NPO voegt met Weg van de Wereld een nieuw programma toe aan de snel groeiende portfolio van WNL programma's. Hoofdredacteur Bert Huisjes 'De wereld verandert daarmee neemt ook het gevoel van onveiligheid toe. In Weg van de Wereld behandelen we de belangrijke veiligheidsvraagstukken van dit moment. De Wijk en Boekestijn stellen de vragen die ons allemaal bezighouden.'

Weg van de Wereld vanaf 1 juli iedere zaterdag om 22.35 op NPO 2.
Bekijk Weg van de Wereld op TVblik.nl/weg-van-de-wereld

Foto: WNL