Talpa en MediaMarkt lanceren nieuwe muziekstreamingdienst

Talpa en MediaMarkt lanceren nieuwe muziekstreamingdienst

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Talpa Radio en Mediamarkt lanceren radio- en muziekstreamingdienst Juke. Dat hebben bieden partijen vandaag bekend gemaakt.

Beiden bedrijven zien kansen in het verbinden van hun huidige entertainment en service aanbod met de groeiende on demand behoeften van gebruikers. Juke is een nieuw Nederlands digitaal platform waar radio, streaming en on demand muziek samenkomen. Juke maakt het mogelijk om overal radio te luisteren én on demand muziek te streamen. JUKE golft zo mee op het ritme van de dag en de 'mood' van de gebruiker.

Luisteraars kunnen zich door hun favoriete radio-dj of artiest aan de hand laten nemen om uit 40 miljoen nummers de nieuwste en leukste muziek te ontdekken. Daarnaast kunnen ze straks nummers die zij op radio horen direct aan hun eigen playlist toevoegen.

Radio is nog altijd het best beluisterde medium voor muziek en entertainment. "Wel is er een verschuiving naar beluistering via (mobiel) internet. Tevens zien we een groeiende behoefte aan het zelf kunnen samenstellen van playlisten en on demand luisteren. Met JUKE spelen we samen met MediaMarkt als partner in op deze trend", zegt Menno Koningsberger, directeur Talpa Radio.

Vanuit JUKE geeft MediaMarkt verdere invulling aan zijn 'altijd en overal'-merkbelofte. De distributie van muziek verandert, je ziet een duidelijke verschuiving van bezit van muziek naar toegang tot, met een toenemende vraag naar on demand. "Wij willen consumenten een totaaloplossing bieden," zegt Barry van Ruiven, directeur MediaMarkt Nederland. "Dat gaat verder dan alleen het verkopen van hardware; ook voor het abonnement, de service en muziekcontent kan je bij ons terecht."

Juke.nl begint binnenkort met een grootschalige campagne. Half juli wordt de app voor iOS en Android echter al vrijgegeven om op de eerste gebruikerservaringen in te spelen. “We zetten echt in op mobiel omdat onze doelgroep dat veel gebruikt,” zegt Koningsberger. Hij sluit niet uit dat Juke.nl uiteindelijk de losse apps van de diverse radiostations gaat vervangen om de conversie te stimuleren. Wie de Juke app opstart kan gelijk livestreams van de stations selecteren, of speellijsten van Talpa Radio deejays. “Uit onze testen is gebleken dat mensen toch graag lineair luisteren, maar op bepaalde momenten van de dag on demand prefereren.”

Foto: Annemieke van der Togt