EO komt met nieuwe natuurserie

EO komt met nieuwe natuurserie

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De EO komt vanaf 25 juli met een nieuwe natuurserie. In Spy In The Wild worden verschillende dieren gevolgd door een camera. Deze camera zit verborgen in een soortgenoot. Zo wordt er een krokodil gevolgd van heel dichtbij. Alles wordt nog beter in beeld gebracht voor de kijker. Liefde, vertrouwen, bedrog en vriendschap zijn onderwerpen die allemaal aan bod zullen komen.

In totaal zullen er vijf afleveringen van deze natuurserie te zien zijn. De eerste aflevering, op 25 juli, staat geheel in het teken van liefde. De dieren die te zien zullen zijn, zijn nog beter te zien. De kijker zal het gevoel krijgen dat zij dichterbij de dieren zijn dan ooit te voren. De cameradieren worden dan ook geaccepteerd door de echte dieren. Dat zal ook duidelijk worden in de vijfdelige natuurserie. 

Naast de krokodil, worden ook een groep wolven gevolgd. Hoe reageren de kleine wolfjes op een soortgenoot? Zullen zij de camera accepteren, of gaan zij er anders mee om? Een chimpansee reageert anders dan andere dieren. Deze aap voelt dat er wellicht gevaar op de loer ligt en houdt alles goed en scherp in de gaten.

Het is niet voor het eerst dat de EO met een natuurserie komt. Zo zond de EO al eerder Life Story en Planet Earth uit. In Life Story werden de dieren ook al heel dichtbij gefilmd. Die beelden waren dan ook vrij uniek en bijzonder. Ook in Planet Earth werden dieren op een bijzondere manier in beeld gebracht. Begin 2017 werd dan het tweede seizoen, Planet Earth II uitgezonden.

Alle natuurseries waren kijkcijferkanonnen. De natuurseries konden rekenen op veel kijkers. Nu zet de EO, Spy In The Wild, in op de dinsdagavond om 20.30 uur. Hiermee vervangt de natuurserie Opsporing Verzocht, die normaal op dat tijdstip te zien is.

Iedere aflevering van Spy In The Wild heeft een speciaal thema. De tweede aflevering, op 1 augustus, zal in het teken staan van intelligentie. Aflevering drie, op 8 augustus, staat in het teken van vriendschap. Op 15 augustus, aflevering vier, is het thema kattenkwaad. De vijfde en laatste aflevering zal een speciale aflevering zijn.

Spy In The Wild is vanaf 22 juli iedere dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bekijk Spy In The Wild op TVblik.nl/spy-in-the-wild