Leugens en bedrog in nieuwe Vlaamse dramaserie 'Clan' bij RTL 4

Leugens en bedrog in nieuwe Vlaamse dramaserie 'Clan' bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Sinds de vroege dood van hun ouders, hangen de vijf zussen Eva (Barbara Sarafian), Veerle (Kristine van Pellicom), Birgit (Ruth Becquart), Rebekka (Maaike Neuville) en Goedele Goethals (Inge Paulussen) als een echte clan aan elkaar. Wanneer Goedele trouwt met haar partner Jean-Claude Delcorps (Dirk Roofthooft), wordt de band tussen haar en haar zussen totaal anders. De vier zussen kunnen hier niet mee leven en zien maar één oplossing… de irritante Jean-Claude moet uit hun leven verdwijnen. De tiendelige dramaserie ‘Clan’ is een meeslepend verhaal over het leven van de Goethals-zussen en is vanaf zondag 19 mei te zien bij RTL 4.

De vier zussen hebben ieder hun eigen reden om Jean-Claude van kant te maken en beramen de moord op hun onhebbelijke zwager. Dit alles zonder medeweten van hun zus Goedele. Hun doel is de Goethals-clan weer samen te brengen. Jean-Claudes duivelse karakter en duistere geheimen gooien keer op keer olie op het vuur en voeden de samenzwering met nieuwe plannen tot ‘De Kloot’ er uiteindelijk toch aan moet geloven.

 

Wanneer het plan lukt, trekt de plotselinge dood de aandacht van de twee verzekeringsinspecteurs, Thomas (Robby Cleiren) en Mathias Dewitt (Geert van Rampelberg). Jean-Claude sloot bij Dewitt & Zonen een levensverzekering af maar met een dreigend faillissement en de angst te moeten uitbetalen, starten de verzekeringsbroers een onderzoek naar de dubieuze doodsoorzaak van hun overleden klant. Één voor één voelen ze de zussen aan de tand. Wanneer de vonk tussen Rebekka en Mathias overslaat, spelen de twee met vuur en raken ze verstrikt in een web van leugens en wantrouwen. Hoe dieper de broers Dewitt in de privélevens van de Goethalsen beginnen te graven, hoe duidelijker het wordt dat Jean-Claude geen natuurlijke dood gestorven is.

Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf zondag 19 mei 22.00 uur.