GTST Zomer-blog 2019: #2 Begin van het seizoen

GTST Zomer-blog 2019: #2 Begin van het seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Na de zomer van 2018 waren er nog veel vragen onbeantwoord. Wat is er met Nina (Marly van der Velden) gebeurd? Zij zat tijdens de zomer-cliffhanger vast in een auto. Deze auto stond op het punt om gesloopt te gaan worden. Niemand wist waar Nina zich bevond, op één persoon na: Loes (Beaudil Elzenga). Maar die vocht zelf ook voor haar leven.

Alle leugens rondom Loes kwamen uit. Lana (Faye Bezemer) bekende eindelijk alles over Loes. Zij had de moord op Jan Maes gepleegd. Zij zat achter de verdwijning van Nina én zij zorgde er mede voor dat het huwelijk tussen Aysen (Dilan Yurdakul) en Sjoerd (Guido Spek) strandde nog voor die daadwerkelijk plaats vond.

Tijdens de achtervolging van Loes vielen er meer gewonden. Zoë (Anouk Maas) probeerde Loes zelf tegen te houden maar raakte bijna gewond. Gelukkig wist Rik (Ferry Somogyi) op tijd zijn (toenmalige) vriendin te redden. Helaas werd hij geraakt door een brandblusser, die Loes naar beneden gooide. Hierdoor raakte Rik buiten bewustzijn en lange tijd in coma.

Aysen kon haar woede niet onderdrukken en zette de achtervolging in. Loes zat als een rat in de val en kon niet anders dan zich overgeven. Maar zij bevonden zich op een zeecontainer die op punt van bewegen stond. Loes verloor haar evenwicht en viel achterover naar beneden. Deze val heeft zij niet overleefd.

Meteen na de zomer-cliffhanger was de tijd twee maanden vooruit gespoeld. Nina was nog altijd spoorloos verdwenen. Bing (Everon Jackson Hooi) was enorm druk met de kinderen. Iedereen maakte zich grote zorgen om Nina. Waar kon ze nu in vredesnaam zijn? Janine (Caroline de Bruijn) kon haar dochter niet zomaar opgeven.

Ondertussen dook er ineens een Spaanse man, Carlos (Joey Ferre) op. Hij hoorde op het nieuws van de vermiste Nina uit Meerdijk. Deze Nina kwam hem wel heel erg bekend voor. Ineens wordt het hem duidelijk; Nola is Nina! Nina blijkt nog te leven maar is niet meer in Meerdijk. Voorzichtig probeert hij zijn ‘vriendin’ uit te horen. Maar zij wil er niets van weten. Zij is Nola en houdt van Carlos…

Langzaam maar zeker ontwaakt Rik uit zijn coma. Hij is zwaargewond geraakt door de aanslag van Loes. Hij kan zijn lichaam niet mee bewegen en moet een operatie ondergaan. Helaas heeft hij geen verzekering afgesloten. Zoë probeert er alles aan te doen om Rik te helpen. Zij is zelfs van plan om met Daan (Dorian Bindels) te gaan trouwen in ruil voor geld.

Met het geld kan Rik revalideren in Engeland. Lange tijd is hij afwezig om aan zijn herstel te werken. Daan probeert min of meer het hart van Zoë te veroveren nu Rik uit beeld is. Zij trapt langzaam in het plan van Daan en begint voor hem te vallen. Maar ook Aysen heeft wel oog voor haar collega Daan. Daan eet een beetje van twee walletjes.

Wanneer Carlos naar Meerdijk afreist, vertrouwt Bing hem voor geen meter. Carlos komt in contact met Nola, Nina’s dochter. Hij vertelt haar dat zijn moeder nog in leven is en het goed met haar gaat. Nola kan het nieuws niet voor zich houden en licht Bing in. Hij licht op zijn beurt Ludo (Erik de Vogel) in.

Samen reizen zij af naar Spanje om Nina te zoeken. Eenmaal aangekomen duurt het niet lang voordat zij Nina gevonden hebben. Nina doet ondertussen alsof ze haar man en haar vader niet herkent. Carlos probeert de twee weg te sturen, maar Bing laat het er niet bij zitten. Hij ontvoerd Nina terug naar Meerdijk. Gelukkig komt Carlos achter zijn ‘Nola’ aan.

De twee hebben toch een band opgebouwd in twee maanden. Bing stelt Nina voor de keuze; of voor hem en hun gezin of voor Carlos. Nina weet niet wat ze moet doen en is in paniek. Zij heeft door alle gebeurtenissen met Loes een shock gehad en is zichzelf niet meer.

Gelukkig duurt het niet lang voordat ze haar geheugen terug heeft. Zij wil Bing en haar oude leven terug en wijst Carlos af. Hij reist alleen terug naar Spanje om uit het leven van Nina te verdwijnen. Alles kwam toch nog goed tussen Nina en Bing. De twee stonden ook nog op punt om nog een keer ouders te worden.

De leugens van Zoë komen ook allemaal uit. Het hele plan van Daan is volledig in het water gevallen. Rik is haar leugens zat en wil niets meer met haar te maken hebben. Ze denkt met Daan een nieuwe toekomst op te bouwen. Maar hij zit weer met zijn hoofd bij Aysen. Uiteindelijk beseffen Zoë en Rik dat ze bij elkaar horen en vinden weer hun weg naar elkaar toe.

De zomer-cliffhanger van 2018 kende dus een goed einde. De verhaallijnen van toen zijn het begin geweest voor het hele seizoen. Vooral de zoon van Nina en Bing, Max, zorgde voor veel spanningen. Amir (Alkan Çöklü) is namelijk de biologische vader en wil ook tijd met zijn zoon hebben. Sjors (Melissa Drost) is maar wat blij voor haar vriend.

Helaas is het voor Bing allemaal een stuk minder. Hij werd jaloers op zijn vriend en wilde hem weg hebben uit het leven van zijn zoon. Hij verzon veel listige plannen om van hem af te komen. Het lukte hem bijna om Amir achter de tralies te krijgen. Gelukkig besefte hij waar hij mee bezig was. Het liep allemaal goed af en nu heeft Max twee liefdevolle gezinnen die voor hem willen zorgen.

Volgende week is er weer een nieuwe GTST Zomer-blog. De derde editie van 2019 staat dan volledig in het teken van Mark en Marieke. Zij kwamen onverwacht terug naar Meerdijk en zorgden voor behoorlijk wat opschudding. Vooral Janine had haar handen vol aan haar kleine zusje. Wat er precies allemaal gebeurd is, is volgende week te lezen!

Tot volgende week!