GTST-blog: Lucas vertrekt uit Meerdijk

GTST-blog: Lucas vertrekt uit Meerdijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

De laatste dag van 2015 zal nooit meer hetzelfde worden. Het is de laatste avond voor Lucas (Ferry Doedens) in Meerdijk. De laatste weken waren voor hem een achtbaan van emoties. Samen met een paar vrienden besloot Lucas een bewust bankje te redden van de sloop.

Daarvoor namen Lucas en onder andere Anna (Barbara Sloesen), Wiet (Pip Pellens) en Sacha (Gaby Blaaser) een filmpje op. In dit filmpje vertelde Lucas een emotioneel verhaal over de liefde van zijn leven, Pelle. Deze fictieve persoon bestond niet echt, alleen in de fantasie van Lucas. 

Maar daar dachten programmamakers heel anders over. Zij zagen wel iets in het verhaal van Lucas. Meteen deden ook zij een oproep om Pelle te vinden. Voor Lucas begon een spannend avontuur, want Pelle bestond niet echt. Anna en Wiet wisten Rover (Buddy Vedder) over te halen om mee te spelen met het verhaal van Lucas.

Door het programma Oude liefde roest niet kon Lucas een gigantisch prijzengeld in ontvangst nemen. Wat Lucas niet gedacht had werd toch waarheid. Ineens stond er een cameraploeg van Oude liefde roest niet op de stoep. De programmamaker had meteen goed nieuws voor Lucas: Pelle was gevonden!

Vol verbazing keek Lucas zijn ogen uit. Voor hem stond Pelle (Eric Bouwman) in levende lijve. Maar wat zat hier achter? Wie was deze Pelle? Hij bestond toch niet echt, of toch wel? Nadat de cameraploeg weg was vertelde Pelle zijn verhaal aan Lucas.

Pelle zag de oproep van Lucas en kwam meteen in actie. Hij wist het zo te spelen dat hij de gezochte Pelle was. Samen met Lucas kon hij dat prijzenpakket winnen. Totaal overdonderd besloot Lucas om mee te doen met dit verhaal. De leugens werden alleen maar erger en erger.

Ook Janine (Caroline de Bruijn), de moeder van Lucas, vond dat het mooi genoeg was. Deze leugens moesten stoppen. Zelfs de moeder van Pelle moest er niets van weten en deed niet mee. In een interview met de moeders van Lucas en Pelle moesten zij nog beter in kaart gebracht worden.

Lucas wist zijn tante Maxime (Marjolein Keuning) zover te krijgen om mee te liegen. Voor Maxime een koud kunstje die dat maar wat graag mee deed. Alles leek erop dat het zou lukken. Maar de liefde werd toch sterker dan het programma winnen. Vooral Lucas had veel moeite om zijn echte gevoelens voor Pelle onder controle te houden.

Hij werd echt verliefd op Pelle maar wist dat het nooit iets kon worden. Maar er veranderde iets in Pelle. Ook hij zag de ware aard van Lucas. De twee draaiden enorm lang om elkaar heen. Tot op de avond van de finale leek het er sterk op dat de twee zouden winnen.

In een emotionele liefdesverklaring deed Pelle een boekje open. Hij was eerlijk en oprecht over zijn gevoelens voor Lucas. Voor Lucas was dit maar moeilijk te geloven en maakte er live op televisie een einde aan. Hij vertelde openlijk over de leugens die hij met zich mee droeg. Dit was met enorme grote gevolgen.

De twee kregen beide een geldboete van Oude liefde roest niet. Ook wilden de twee niets meer van elkaar weten. Toch was de liefde sterker dan gedacht. De twee vertelden elkaar hun echte gevoelens en kwamen eindelijk dichterbij elkaar dan ooit. De liefde was sterk genoeg om alles te kunnen overleven.

Met een enorme schuld nam Lucas afscheid van zijn leven in Meerdijk. Hij stond op het punt een nieuw leven te beginnen met Pelle ver buiten Meerdijk. Hoelang Lucas weg blijft is nog niet bekend. Lucas is iemand die niet zonder zijn familie kan en zal dan ongetwijfeld een keer terugkeren naar Meerdijk.

Exit Ferry Doedens:

Aan het personage Lucas Sanders komt nu een einde. In totaal keken er op de laatste dag van 2015 zeker 1.066.000 mensen naar GTST. In deze aflevering was Ferry Doedens voor de allerlaatste keer te zien als Lucas. Hij is door de soap ontslagen mede door zich niet te houden aan belangrijke afspraken.

Nu is er een einde gekomen aan een periode van humor en liefde die Lucas dagelijks in de huiskamers bracht. Lucas was een geliefd personage voor de trouwe GTST fans. Maar het personage leeft nog en kan dus altijd terugkeren. Wie weet merken ook de makers van de soap dit en vragen Ferry in het nieuwe jaar weer snel terug.

Met de 1.066.000 kijkers voor de laatste aflevering met Ferry staat GTST op plek 13 in de kijkcijfer top 25. Dit heeft alles te maken met oudejaarsavond. Heel veel andere programma's wisten meer kijkers te trekken van de soap van RTL 4. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hiermee uit op 19,1 %.

Bekijk GTST ook terug via TVBlik.