SBS6 met twee documentaires over prinses Diana

SBS6 met twee documentaires over prinses Diana

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 zendt eind augustus twee documentaires over prinses Diana uit. Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van prins Charles om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs en dat was voor Channel 4 en de BBC de aanleiding om een documentaire te maken.

Op woensdag 30 augustus zendt SBS6 de documentaire ‘Diana: de geheime tapes’ van de Britse tv-zender Channel 4 uit. Op donderdag 31 augustus, precies twintig jaar na het overlijden van prinses Diana, wordt de BBC-documentaire ‘Diana: de people’s princess’ uitgezonden door de tv-zender.

Het zijn twee veelbesproken documentaires. In de documentaire ‘Diana: de geheime tapes’ is dankzij unieke beelden te zien hoe ‘Lady Di’ zelf openhartig over haar leven praat. In nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal praat prinses Diana vrijuit over onder meer haar huwelijk met prins Charles.

‘Diana: de people’s princess’ geeft een beeld van de week in 1997, waarin ‘The Princess of Wales’ overleed en haar begrafenis plaatsvond. In deze documentaire komen haar zoons voor het eerst aan het woord over de tragische gebeurtenis. Prins William en prins Harry vertellen hoe zij de heftige tijd hebben beleefd.

RTL4 zendt een paar dagen eerder, op zondag 27 augustus, de veelbesproken documentaire ‘Diana, Our Mother: Her Life and Legacy’ van de Britse tv-zender ITV uit. In deze documentaire, die nu al te zien is op On Demand-dienst Videoland, praten haar zoons openhartig en vol trots over het leven van hun moeder.

Diana: de geheime tapes is woensdag 30 augustus om 23:30 uur te zien op SBS6.

Diana: de people’s princess is donderdag 31 augustus om 20:30 uur te zien op SBS6.

Foto: SBS