Qmusic komt met nieuw opleidingstraject Qmusic Academy
Bron: Ben Verveld

Qmusic komt met nieuw opleidingstraject Qmusic Academy

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Radiozender Qmusic richt een nieuw opleidingstraject op. De zender komt met Qmusic Academy en vervangt het Q-college. De Qmusic Academy richt zich op een bredere doelgroep. Iedereen die een serieuze toekomst als stem op de radio of in een podcast ambieert, kan zich aanmelden voor een plek op de Qmusic Academy.

Marieke Elsinga, Kai Merckx, Joost Swinkels en Stephan Bouwman: allemaal startten ze bij het Q-college en allemaal zijn ze vandaag de dag te horen op Qmusic. Het Q-college bewijst zich dus al sinds de start in 2010 als belangrijke kweekvijver voor radiotalent.

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: "Met de Qmusic Academy slaan we een nieuwe weg in met ons opleidingsprogramma. We zijn nog steeds op zoek naar jong dj-talent, maar we kijken ook breder dan dat. Een moeder van pubers die altijd al sidekick wilde worden, of iemand die de stem wil worden van een zelfbedachte podcast: ook deze mensen kunnen zich nu opgeven. In de afgelopen jaren zijn we vanuit Qmusic steeds meer audiocontent gaan maken en daarom is het nu een goed moment om onze horizon in de opleiding te verbreden."