Marjolein Keuning stopt met GTST

Marjolein Keuning stopt met GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) actrice Marjolein Keuning verlaat de soapserie van RTL 4. Dit nieuws werd maandagavond in RTL Boulevard bevestigd. Na ruim negen jaar stopt de actrice met het spelen van de rol van Maxime Sanders. In het negentiende seizoen kwam Maxime naar Meerdijk om haar familie te vinden. De komst van Maxime naar Meerdijk zorgde voor veel onrust.

Allereerst kon Ludo (Erik de Vogel) niet geloven dat hij een zusje had. Tijdens een therapiesessie herinnerde Ludo zich dat hij als klein jongetje zijn eigen zusje dood schoot. Maar dat bleek toch even anders te zijn. Maxime werd wel geraakt, maar bleef leven. Na het schot werd Maxime in een pleeggezin geplaatst. Niemand wist waar Maxime al die jaren was gebleven, totdat ze ineens weer in Ludo's leven kwam.

Voor Maxime voelt het als een warm welkom. Zij heeft haar familie al die tijd moeten missen. Vooral met haar nichtje Nina (Marly van der Velden) heeft Maxime snel een band opgebouwd. Niets lijkt er tussen tante en nichtje te kunnen komen. Ook met neefje Lucas (Ferry Doedens) kan Maxime het prima vinden. Maar er zijn ook familieleden waar Maxime niet zo goed mee om kan gaan.

Zo is daar Nick (Christophe Haddad) de zoon van Ludo. Er is absoluut geen band tussen Maxime en Nick. Langzaam maar zeker weet Maxime iedereen ervan te overtuigen dat Nick niet deugd. Het plan van Maxime lijkt nog te gaan lukken ook. Iedereen lijkt zich ineens tegen Nick te keren. Jaren later keerde Nick terug om wraak te nemen op zijn vader én zijn tante.

Dit wraakplan is bijna gelukt. Maxime komt door een explosie in de paardenstal bijna om het leven. Van Nick is geen spoor meer over. Hij wist op wonderbaarlijke wijze de explosie te overleven. Opnieuw keerde Nick terug om opnieuw wraak te nemen. Dit had enorme gevolgen voor de familie Sanders. Gelukkig leek Nick op tijd in te zien waar hij mee bezig was. Inmiddels zit Nick vast in de gevangenis.

Met Janine (Caroline de Bruijn) heeft Maxime ook geen bijzondere band. Zij wist er zelfs voor te zorgen dat Ludo en Janine uit elkaar gingen. Dit hele proces heeft er voor gezorgd dat Maxime zich steeds meer in het leven van haar broer wrong. Zelf had Ludo niets in de gaten. Maar na een jarenlange strijd, lijken Maxime en Janine ineens vriendinnen.

Daar ging een heel proces aan vooraf. Maar beide vrouwen zagen in hoe belangrijk familie is. Zeker de zorgen om Nina en om Ludo, hebben ervoor gezorgd dat zij een band hebben gekregen. Nadat Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) terugkeerde naar Meerdijk, werd de band tussen Maxime en Janine alleen maar sterker.

Toch heeft Maxime één groot geheim. Zij heeft haar broer Ludo laten doen geloven dat zij nooit kinderen heeft kunnen krijgen. Dat blijkt toch anders in elkaar dan gedacht. Jaren geleden raakte Maxime zwanger van een leraar. Hieruit in Vincent (Oscar Aerts) geboren. Jaren laten kwam Vincent naar Meerdijk voor een baan bij Sanders Inc. Hij wist niets van het geheim van zijn moeder.

Wanneer Nina verliefd wordt op Vincent, raakt Maxime in paniek. Zeker wanneer de twee trouwplannen gemaakt hebben. Maxime moet iedereen vertellen dat zij de biologische moeder is van Vincent. De shock binnen de familie Sanders is enorm groot. De spanningen tussen Ludo en Maxime zijn bijzonder groot. Het heeft er toegeleid dat zij lijnrecht tegen over elkaar kwamen te staan.

Maar het laatste jaar was de familie Sanders sterker dan ooit. Maxime was gelukkiger als nooit tevoren. Zeker wanneer zij Bill (Bart Oomen) ontmoet. De ex-man van Linda (Babette van Veen) valt als een blok voor Maxime. De twee zijn in korte tijd onafscheidelijk. Er worden zelfs al toekomst plannen gemaakt. Met een bijzondere ring stelt Bill een bijzondere vraag aan Maxime: hij wil dolgraag met haar trouwen.

Maxime is dolgelukkig en wil maar wat graag trouwen met Bill. Helaas ziet zij enorm op tegen de reacties van haar familie. Zeker Ludo is geen fan van Bill en laat dat merken ook. Gelukkig reageren de andere familieleden wel enorm positief. Niets lijkt het geluk van Maxime meer in de weg te staan.

Totdat Maxime en Bill hun verloving vieren in Boks. Daar breekt een dramatische brand uit. De twee verliefden zitten op de eerste etage en kunnen geen kant op. Het zag er niet goed uit voor de twee. Nu blijkt dat Bill de brand weet te overleven. Helaas weet Maxime niet levend uit de vlammen te ontkomen. Zij komt te overlijden in de dramatische brand.

Hoe de familie Sanders hierop zal reageren is nog maar even de vraag. Vooral Ludo zal het heel moeilijk hebben met de dood van zijn zusje. Zal er een familie reünie gaan komen? Zullen onder andere Vincent en Stefano (Bas Muijs) terug keren voor de begrafenis? In ieder geval zal Jef (Bartho Braat) terug keren naar Meerdijk. Hij had immers een goede band met Maxime. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 4 september weer terug met het nieuwe seizoen. Dan is de soapserie weer iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.