Marjolein Keuning schittert in 'Wakker Worden!'

Marjolein Keuning schittert in 'Wakker Worden!'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Actrice Marjolein Keuning heeft een nieuwe rol te pakken gekregen. Vanaf 7 november is de actrice te zien in de nieuwe Videoland-serie 'Wakker Worden!'. Na 'Vaders & Moeders' en 'DARE' is 'Wakker Worden!' de derde short-form-serie. In 20 afleveringen van zes minuten wordt een hilarisch beeld geschetst van een herkenbaar Nederlands gezin met drie opgroeiende kinderen.

Marjolein is te zien als Barbara, de zus van Karin (Tina de Bruin). Zij leidt een vrij wild leven. Zij laat iedereen maar wat graag weten hoe heerlijk het vrijgezellenleven is. Maar stiekem is Barbara wel vaak bij Karin en haar gezin. Dit doet zij toch wel om aan de eenzaamheid te ontsnappen. Ondanks het feit dat Karin haar zus een beetje treurig vindt, is ze soms ook wel jaloers op haar.

Naast Marjolein zijn ook Tina de Bruin en Tjebbo Gerritsma te zien in 'Wakker Worden!'. Tina zal de rol van Karin, de moeder van het gezin,gaan spelen. Tjebbo is te zien als vader Ronald en is manager van een bouwmarkt. Hij denkt dat hij handig is, maar is dat ook wel zo? Karin en Ronald hebben drie kinderen; Pien (15), Suus (12) en hun betweterige broertje Boris (8).

'Wakker Worden!' gaat over het 'normale' gezin dat in het hectische leven van opvoeden en huishouden leeft. In iedere aflevering staat humor altijd centraal. De thema's die aanbod zullen komen zijn onder andere 'selfies en telefoongebruik', 'omgaan met pubers', 'help mijn man is klusser' en 'hoe verdelen we de taken in huis'. Allemaal thema's die voor de kijker herkenbaar zullen zijn.

Iedere aflevering heeft een standaard opening. Deze opening is altijd in de ochtend. Dat kan dan aan de ontbijttafel zijn, of in de badkamer of in de slaapkamer. Gelukkig is er aan het eind van de aflevering altijd het thema afgerond. Elke aflevering heeft een begin én een eind, zonder cliffhangers.

Een paar weken geleden was Marjolein nog te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Hierin speelde zij de rol van Maxime Sanders. Tijdens de zomer-stop van de soapserie van RTL 4, bleek al dat Marjolein met andere 'projecten' bezig was. Direct na de zomer-cliffhanger van GTST werd duidelijk dat het personage Maxime niet terugkeerde in het nieuwe seizoen.

Ondanks de afwezigheid van Maxime, blijft haar rol wel actief. Zo is haar broer Ludo (Erik de Vogel) druk bezig met haar schilderijen. Maxime's verloofde Bill (Bart Oomen) is momenteel druk om zijn verdriet om het verlies van Maxime weg te stoppen. Hij voert op dit moment zelfs een soort 'oorlog' met zijn bijna zwager.

'Wakker Worden' wordt geproduceerd door Talpa Fictie en geregisseerd door Vincent Schuurman, Zip Wertwijn en Will Koopman. De scenario's zijn geschreven door Roos Schlikker.

'Wakker Worden' is vanaf 7 november te zien bij Videoland.

Foto: RTL

Lees ook: 'Marjolein Keuning in nieuwe Videoland serie'