Anouk terug in Nederland

Anouk terug in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Anouk is weer in Nederland. De Haagse zangeres, die zaterdagavond negende werd op het Eurovisie Songfestival, landde zondagmiddag op Schiphol. Daar werd ze opgewacht door tientallen fans en de Nederlandse pers.

Verwacht werd dat Anouk een korte verklaring zou geven, maar omdat haar aankomst chaotisch verliep kwam het daar niet van.

Karin Kooij, voorzitter van de Nederlandse Anouk-fanclub, wachtte de zangeres op met een grote bos bloemen. "Om haar te laten weten dat we ongelooflijk trots op haar zijn."

Balen doet Kooij nog wel van de Songfestivaluitslag. "Ik ben zeker teleurgesteld. Niet vanwegeAnouk, haar prestatie wat werelds en ze heeft fenomenaal gezongen. Maar we zijn weer in de fuik gelopen, weer zijn de punten toegespeeld aan buurlanden."

Toch vond Kooij het zeker de moeite waard dat Anouk naar Malmö ging. "Ze heeft zichzelf aan 1,2 miljard mensen kunnen laten zien en heeft absoluut dingen losgemaakt. Na haar optreden was ze wereldwijd trending topic op Twitter."

Kooij schat in dat Anouk de komende tijd van de radar verdwijnt. "Ze heeft meerdere malen aangegeven haar kinderen ontzettend te missen. Ik denk dat ze zich even onderdompelt in anonimiteit."