Column: Genomineerde voor de Gouden Televizier-Ring

Column: Genomineerde voor de Gouden Televizier-Ring

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

De drie programma’s die dit jaar kans maken op de grootste prijs voor televisieprogramma’s in Nederland, de Gouden Televiezier-Ring, zijn: Beste zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach. Deze drie programma’s kregen de meeste stemmen van het publiek volgens Televizier.

Dat deze drie programma’s uiteindelijk als laatste over zijn vind ik geen verassing. Expeditie Robinson zat al eens bij de laatste drie in 2015, toen synDROOM er met de ring vandoor ging. Beste zangers van Jan Smit bestaat al sinds 2009 en is de afgelopen jaren vaak viraal gegaan op social media, maar dat is niks vergeleken met Zondag met Lubach, die zelfs over de hele wereld bekend werd door de filmpjes over The Netherlands First en de Game of Thrones-spin off.

Volgens Televizier is het opvallend dat de drie genomineerden een sterke fanbase hebben, wat ik natuurlijk een logische verklaring vind aangezien de kijkers thuis stemmen op het beste programma naar hun mening en als je veel fans hebt, heb je ook meer stemmen. Ik denk zelfs dat het hebben van kijkers eigenlijk weinig verschil maakt, zolang je maar veel fans hebt. Kijk maar naar vorige genomineerde zoals Streetlab en Voetbal International.

Mijn favoriet voor de ring is Zondag met Lubach. Niet alleen omdat ik het een goed programma vind, maar ook omdat ik denk dat hij het als beste heeft aangepakt om die grote prijs te bemachtigen. Arjen Lubach heeft tijdens een van zijn uitzendingen namelijk veel aandacht besteed om zijn kijkers aan te sporen om te stemmen op Erik de Vogel (Ludo uit Goede Tijden, Slechte Tijden) voor beste acteur. Ik denk dat Arjen dat heel slim doet. De eerste vraag is namelijk: wat is het beste tv-programma en daarna krijg je pas de categorie: wie is de beste acteur. Als jij via Zondag met Lubach wilt stemmen op Erik de Vogel, dan zal je bijna wel zeker ook op het programma van Lubach stemmen.

Verder denk ik dat de uiteindelijke eindstrijd zal gaan tussen Zondag met Lubach en Expeditie Robinson, want ook Expeditie Robinson heeft geprobeerd veel aandacht te krijgen om stemmen te verkrijgen. Zo hebben Boerin Bertie en Jay-Jay Boske geprobeerd te kamperen voor de deuren van AFAS Live waar de ring uiteindelijk zal worden uitgereikt om. Helaas zijn ze al snel weggestuurd door de politie. Wat Beste Zangers heeft gedaan om stemmen te krijgen is mij een beetje ontgaan, daarom denk ik dat Jan Smit niet opnieuw een ring zal gaan bemachtigen, of hij moet nog met een geweldige ludieke actie komen.

Vincent Popken

Foto: Televiezier