Big Brother: Breaking news en een schot in de roos
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Breaking news en een schot in de roos

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Weer is er een week voorbij in het Big Brother-huis. Na het vertrek van maar liefst twee bewoners, bleven de overige bewoners in shock achter. Dat er twee bewoners moesten vertrekken hadden ze niet zien aankomen! Maar dat is Big Brother: onvoorspelbaar. Over dat onvoorspelbare lees je in deze samenvattings-column meer. Verder was er afgelopen week weer een nieuw thema, verschillende Secret Missions, konden de bewoners immuniteit winnen maar ook automatisch genomineerd worden, schilderen met de voet en veel meer. Dus, weer een hoop om jullie bij te praten! Dit was week 8:

Twee bewoners geëlimineerd 

Vera, Leroy en de jarige Nawel waren de genomineerden van vorige week en Geraldine en Peter gaven al aan dat er niet een maar twee bewoners het huis moesten verlaten! Degene met de meeste stemmen mocht blijven en dit was Nawel. Kijker vroegen zich toch wel af of het stemmen wel eerlijk was gegaan, juist omdat de presentatoren vertelden dat familie en vrienden van Nawel klaar stonden om haar verjaardag mee te vieren in de Game-Room. 

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de familie en vrienden van Nawel zijn uitgenodigd op eigen risico, mocht Nawel blijven, om haar verjaardag in de Game-Room mee te vieren. Mocht Nawel wel vertrekken dat de bewoners een normaal feest zouden hebben gekregen. Dit blijft altijd gissen natuurlijk. Het feit blijft dat Nawel haar verjaardag in het huis heeft kunnen vieren, met de bewoners, familie en vrienden. Slingers, taart, heerlijke hapjes en drankjes mochten natuurlijk niet ontbreken!

Vier Secret Missions

Big Brother geeft deze week zijn macht uit handen, aan ons de kijkers. Er werd aan ons gevraagd om weer een ranking te maken van de acht bewoners. Dit keer op populariteit. Bovenaan stond Grace en onderaan stond Kristof. Daarom heeft Big Brother besloten dat zij beiden, deze week, samen Secret Missions moeten gaan uitvoeren. De eerste opdracht die ze meekregen van de kijkers was dat ze samen, in het bijzijn van de bewoners, 15x een kip na moesten doen. Kristof verzon samen met Grace dat hij vroeger met judo lessen deze “relax-oefening” deed om alle stress uit je lichaam te krijgen. De bewoners vonden het maar raar, maar deden wel goed mee en er werd veel gelachen. Secret Mission complete!

De tweede Secret Mission van Grace en Kristof was dat voor het avondeten, de warm water-tablet op nul moest staan! Al het warm water moest dus worden opgebruikt voor 18.00u! Kristof had gelijk het idee om de smoes op het ‘Little Brother”- schap te gooien, dat iedereen voor de lunch gedoucht en mooi aangekleed moest zijn, de rest van de tijd van het warm water liet Kristof stiekem doorlopen tussendoor. Dus alweer: Secret Mission complete!

De derde Secret Mission werd toch moeilijker dan gedacht namelijk: alle haarlak verstoppen zodat deze die dag niet gebruikt konden worden! De volgende ochtend was de uitgelezen kans voor Kristof om zo snel mogelijk de Secret Mission uit te voeren, maar zeg je haarlak, zeg je Salar! Kom niet tussen hem en zijn haarlak in! In eerste instantie gingen de gedachten rond dat het een keuze van de kijkers zou zijn en dat de productie van Big Brother de haarlak verstopt zou hebben of erger nog, weggehaald zouden hebben! Salar geeft niet op en gaat op onderzoek uit. Kasten doorzoeken, lades doorzoeken en toen Salar omhoog keek, naar de plantenbakken boven de badkamerspiegels, viel hem iets op. Hij klom op de houten bank in de badkamer, trok de plantenbak opzij en daar lag een plastic zak vol met haarlak bussen. Helaas voor Grace en Kristof: Secret Mission not complete! 

De vierde en laatste Secret Mission was om die ochtend samen met een andere bewoner in de hottub te gaan zitten tot 13.00u. Helaas voor Grace en Kristof was de hottub de dag ervoor schoongemaakt en dus opnieuw gevuld met schoon, maar koud water! Voordat dit water heerlijk warm was gestookt was het al lang na 13.00u en dus kon deze geheime opdracht niet worden voltooid. Mission not complete dus!

Salar’s zelf-portret

Big Brother had een artistieke opdracht voor de bewoners in petto en had de kijker gevraagd wie de bewoners moesten gaan schilderen. Dit werd natuurlijk: Salar! De bewoners moesten naar de Game-Room komen en mochten beginnen met schilderen, maar niet met de hand, met de voet! De schilderijen werden dan anoniem aan de kijkers laten zien en die moesten stemmen op het mooiste geschilderde portret. Degene die het mooist had geschilderd werd dan Little Brother en dus immuun voor deze week. De kijkers kozen voor het schilderij van Grace. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heel knap vind hoe zij dit met de voet heeft kunnen schilderen, ik doe het haar niet na!

Scary-karaoke (Hungergame)

Big Brother viel het op dat de bewoners vaak zingen, soms goed maar ook soms verschrikkelijk! Daarom had hij een challenge bedacht in de Game-Room. Er stonden drie dozen met daarin, glibberige, plakkende, bewegende producten, maar ook iemand die met zijn/haar voeten in de doos zat of zelfs maden! De bewoners moesten een karaoke nummer zingen en terwijl ze zongen moesten ze hun handen in elke doos stoppen. De overige bewoners konden alleen horen dat diegene aan het zingen was, ze konden niet zien wat er gebeurde. En ja, als je niet weet wat er in de doos zit, schrik je al gauw van een ananas. Ook de bewegende voeten lijken me heel raar om te voelen zonder dat je weet wat het is.

Salar zag al maden kruipen en was meer Michael Jackson aan het nadoen qua schreeuwen dan dat hij aan het zingen was. Nadat hij dit aan zijn medebewoners vertelde, vroegen ze aan Salar of hij er zeker van was dat hij niet aan het trippen was. Ik heb persoonlijk genoten van Salar zijn ‘optreden’ en had veel meer beelden van hem in de uitzending willen zien! Als Big Brother vond dat je het goed had doorstaan, kon je 15 euro verdienen voor het boodschappen budget. Allemaal hadden ze hun handen in de drie dozen gestopt en gingen door met zingen, dus Big Brother heeft alle acht de bewoners goedgekeurd en daarmee verdienden ze in totaal 120 euro voor het boodschappen budget.

De bijbel in de Mini-Mall

Grace mocht als Little Brother de boodschappen doen en merkte al gauw op dat haar geliefde bijbel, waar ze hoop en kracht uit haalt, in de Mini Mall stond. De kijkers mochten namelijk doorgeven aan Big Brother wat zij graag voor de bewoners in de Mini Mall wilden hebben. Hoe lief Grace dit ook vond, koos zij toch voor producten waarvan iedereen kon profiteren. Onder andere aardbeien, bier, pizza, snoep, prei en nog veel meer heerlijke producten werden gekocht en de bewoners waren zo enthousiast dat ze een ere-brug maakten voor The Queen of the house!

Breaking news!

Dinsdag is naar buiten gekomen dat Big Brother geen 100 dagen gaat duren, maar twee weken eerder stopt! De finale vindt namelijk plaats op 26 maart! Dit kwam voor veel kijkers als een donderslag bij heldere hemel! Mensen zijn boos, omdat er op videoland ook staat: “wie houdt het 100 dagen vol in het Big Brother-huis?”.

Benieuwd naar de reactie van RTL? Klik dan hier voor meer informatie.

Safety-challenge

Voor deze challenge mochten de kijkers kiezen welke vier bewoners dit spel mochten spelen. Ze moesten er goed over nadenken, want de winnaar van dit spel won immuniteit, maar de eerste afvaller van dit spel werd gelijk genomineerd! Dus je moest naar mijn inziens je twee favorieten en twee bewoners die je graag genomineerd zou zien moeten kiezen, in de hoop dat een van de twee favorieten immuniteit kon verdienen. Toch blijft dit een groot risico, omdat je als kijker niet weet wat voor spel gespeeld gaat worden en of jouw favoriet hier wel goed in is.

De bewoners die dit spel mochten gaan spelen waren: Salar, Nouchine, Nawel en Tobias. Ze moesten ieder bij een baan gaan staan en hadden hun eigen kleur ballen. De ballen moesten een voor een in een gat bovenin gestopt worden en dan moest je zo snel mogelijk aan de andere kant de bal weer opvangen. De eerste ronde was met 1 bal, zodat ze konden inschatten hoelang het duurde dat de bal moest afleggen om de baan af te leggen. Ronde twee was met 2 ballen en hierbij rende Nawel snel naar het einde van de baan om de eerste bal op te vangen, maar in plaats van dat zij de bal opnieuw op de baan legde, legde zij deze terug bij de andere ballen op de sokkel. Met deze fout verloor zij automatisch als eerste van de vier spelers en daarmee is zij de eerste genomineerde van deze week.

Nouchine viel als tweede af en direct daarna Tobias en Salar ook, maar tussen Tobias en Salar was het zo'n close call, dat Big Brother de beelden terug moest kijken in slow motion en frame voor frame om te kunnen beslissen wie de winnaar was en dus immuniteit verdiende! Die beelden werden later in de woonkamer getoond als bewijs en daarmee werd duidelijk dat Salar gewonnen had en daarmee immuniteit heeft verdiend.

Eenmaal, andermaal....

Big Brother heeft de bewoners de opdracht gegeven een uniek en persoonlijk item van hunzelf ter veiling te stellen. De totale opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel: de Voedselbank in België en in Nederland! De bewoners waren laaiend enthousiast en vonden dit een heel mooi gebaar richting de voedselbanken. Wat ik dan wel weer tegenstrijdig vind is dat ze gisteren in "staking" gaan omdat ze lekkerder eten en drinken willen?! Dit contrast is dan natuurlijk heel groot!

Enfin, Salar koos voor zijn Valentijns shirt met de kusjes van Nouchine. Een hele goede keus, want dit shirt loopt al richting het bod van 10.000 euro! Nou ben ik wel bang dat de bieders niet allemaal weten hoe het werkt op de website waar je kan veilen, want het bod wat je doet is bindend! Je moet het bedrag betalen als jij de winnende bieder bent! Nawel had haar roze pak ter veiling gesteld en ook deze doet het erg goed! Op dit moment dat ik dit schrijf stond het bod al op 5603 euro!

Ben je benieuwd naar de overige items of wil je ook mee bieden? Klik dan hier! 

Schot in de roos

De volgende safety-challenge werd gespeeld in de Game-Room en hier had Grace als Little Brother letterlijk de touwtjes in handen. De vijf bewoners die mochten spelen waren: Tobias, Kristof, Nouchine, Hanne en Julio. Zij moesten op een groot plateau gaan liggen waarop een geweer bevestigd zat. Elke bewoner kreeg vijf kogels die zij af mochten vuren. Grace bepaalde, doormiddel het plateau te draaien, of de desbetreffende bewoner op het target met de immuniteitspin mocht schieten of op de target met geldbedragen. Ook mocht zij dit verdelen, bijvoorbeeld dat een bewoner een kans kreeg om op de pin te schieten en vier kansen om op een bedrag te schieten of alleen puur voor het geld of de pin.

Grace besloot dat Tobias als eerste naar de Game-Room mocht komen en richtte het plateau waarop Tobias lag, richting de target met de immuniteitspin. Hij schoot heel dicht in de roos van de pin-afbeelding. Kristof kreeg drie kansen en ook hij zat er heel dicht bij. Nouchine kreeg ook de kans, maar schoot er niet dicht genoeg bij. Julio en Hanne kregen deze kans niet, zij kregen alle vijf de kansen om geld binnen te halen voor de jackpot. Julio was zichtbaar gepikeerd en baalde enorm. Hij vertelde ook aan Grace dat hij er niets van begreep, want hij had verwacht ook in de top 4 te staan van Grace haar finale-beeld. Maar Grace is Little Brother en zij gunde het Tobias het meest, omdat zij met hem de beste klik in het huis hebt en daarbij schoot Tobias ook het dichtst bij het midden van de immuniteitspin en won hiermee dan ook immuniteit!

1000 euro of immuniteitspin

Kristof en Grace hadden natuurlijk Secret Mission gekregen, omdat er twee van de vier Secret Mission’s gelukt waren kregen Kristof en Grace van Big Brother de keus: 1000 euro voor de pot of een immuniteitspin. Kristof koos voor de pin. Hij voelde natuurlijk de bui al hangen, omdat hij als minst populaire bewoner werd bestempeld door de kijker en het gevoel had dat de andere bewoners hem gingen nomineren. Er is tussen Grace en Kristof afgesproken in de Dagboekkamer dat ze de bewoners vertellen dat hij deze keus kreeg voorgelegd zodat Grace buiten schot bleef, mocht deze keus verkeerd vallen bij de andere bewoners. Later mochten Grace en Kristof de bewoners vertellen over hun ‘secret missions’ en wat ze daarmee konden verdienen. Ook vertelde Kristof over het aanbod van Big Brother en vertelde dat hij voor de pin gekozen heeft in plaats van het geld. Sommige bewoners begrepen het wel, maar sommige vonden het toch een soort van jammer. 1000 euro is veel geld natuurlijk.

De livestream kijkers beslissen

Voor het laatste spel deze week moesten degene die nog niet genomineerd of immuun waren, naar de Game-Room komen. Hier zou een primeur plaatsvinden, namelijk: een spel spelen samen met de kijkers van de livestream! De kijkers konden via het officiële twitter kanaal van Big Brother, door polls in te vullen, beslissen welke bewoner er een stap mocht zetten en welk doosje hij dan open moest maken. Het spel werd gespeeld door: Nouchine, Hanne en Julio.

Bij de eerste twee rijen moesten ze openmaken waar de kijkers op gestemd hadden, waren ze bij de laatste rij aangekomen waren de meeste stemmen van de kijkers alleen een advies voor de bewoner. In deze laatste twee kistjes zat namelijk bij elke bewoner een geldbedrag in het ene kistje en in het andere een nominatie, niet zomaar een nominatie, een dubbele nominatie! Maar de kijkers waren hun goedgezind en beslisten dat alle drie de bewoners alle geldbedragen mochten pakken en daarmee 9000 euro voor de jackpot binnengehaald hebben, dankzij de kijkers!

Omdat de drie bewoners allemaal nog niet genomineerd waren door de keuzes van de kijkers, moesten de bewoners later die dag alsnog nomineren. Ze moesten een naam doorgeven in plaats van twee namen: Julio, Hanne of Nouchine.

De twee genomineerden zijn voor deze week: Nawel en Hanne.

Bekijk vanavond tijdens de liveshow wie deze week het huis moet verlaten!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!