Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Mathijs Bouman vaste economische duider bij Nieuwsuur

Geschreven door Pieter Jongsma

Mathijs Bouman wordt de vaste economische duider van Nieuwsuur. Daarmee versterkt het programma zijn economische berichtgeving en is Nieuwsuur nog beter in staat om snel op de actualiteit in te springen. Dat hebben NOS en NTR laten weten.

Bouman (51), gepromoveerd econoom en voormalig onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, is al jaren een bekend gezicht in diverse tv-programma’s, maar verbindt zich nu aan Nieuwsuur. Bouman: “Het allerleukste vind ik het als ik mijn vak, de economie, uit mag leggen. Nieuwsuur is daarvoor het perfecte podium."

"Het is een dagelijkse, onafhankelijke rubriek met een hoge journalistieke standaard en daarbij voel ik mij thuis. Feiten en inzicht brengen is mij uiteindelijk liever dan allerlei meningen verkondigen.”

Bouman schuift vanavond aan bij de speciale uitzending van Nieuwsuur vanuit Den Haag, ter gelegenheid van de installatie van het kabinet. Naast duiding in de studio gaat Bouman ook meedraaien binnen de Nieuwsuur-redactie om te brainstormen en economische input te geven.

Foto: Stefan Heijdendael