GTST Zomer-blog 2017 #1: De zomer-cliffhanger

GTST Zomer-blog 2017 #1: De zomer-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Voor Rik (Ferri Somogyi) staat het vast. Hij moet en zal Jos (Bas Keijzer) terug achter de tralies krijgen. Hierbij riep hij de hulp in van Aysen (Dilan Yurdakul). Samen probeerden zij om Jos in de val te laten lopen. Helaas liep dit net even anders dan gepland. Eenmaal onderweg naar Aysen werd Rik ontvoerd door de gevaarlijke Jos. Maar Jos wilde niet alleen wraak op Rik en Aysen.

Ook Bing (Everon Jackson Hooi) was zijn leven niet veilig. Na verschillende ontmoeten tussen Jos en Bing, zijn de twee alles behalve vrienden. Nadat Jos Rik ontvoerd had, ging hij ook achter Bing aan. Hij had ondertussen een verrassing geregeld voor zijn vrouw Nina (Marly van der Velden). Helaas kwam Nina er al snel achter dat Bing spoorloos verdwenen leek te zijn. 

Terwijl Rik en Bing langzaam maar zeker beseffen waar zij zijn, lijkt het al te laat. Rik wordt gedwongen om een graf te graven in het bos. Alles wordt ook gezien door Bing. Hij kreeg langzaam maar zeker zijn zicht terug. Maar keek Bing nu de dood letterlijk in de ogen? Het ziet er slecht uit voor de twee vrienden. Komen zij nog leven uit het bos? Weten zij Jos om te tuin te leiden?

Ondertussen is de hulp van Jos, Marco, met hele andere dingen bezig. Het wraakplan gaat nog een stap verder. Door Aysen naar Boks te lokken, willen Jos en Marco ook van haar af. Dus besloot Marco om Boks in vuur en vlam te zetten. Maar niet alleen Aysen is daar aanwezig, half Meerdijk is ook in Boks. Zo vieren Maxime (Marjolein Keuning) en Bill (Bart Oomen) dat zij gaan trouwen. Hun geluk wordt ruw verstoord door de plotselinge brand.

Vlakbij dansen Lucas (Ferry Doedens) en Felix (Urvin Monte) voor hun danswedstrijd. Ook zij worden compleet verrast voor de brand in Boks. Zij kunnen allemaal geen kant meer op. Komen zij nog levend uit de vuurzee? Komt de brandweer op tijd om iedereen in veiligheid te brengen?

Rover (Buddy Vedder) had op datzelfde moment een bijeenkomst voor het AZC geregeld. Zijn vriend, Amir (Alkan Coklu), mag zelfs een toespraak houden. Net op dat moment merken zij ook dat er brand is uitgebroken. Onder meer Linda (Babette van Veen), Anton (Joep Sertons), Laura (Jette van der Meij), Janine (Caroline de Bruijn) en Kimberly (Britt Scholte) zijn afwezig.

Volledig in paniek belt Janine met Ludo (Erik de Vogel). Zij ziet dat er geen uitweg is en dat zij dit niet zal overleven. Maar Ludo ontvangt het telefoontje van Janine. Hij haast zich meteen naar Boks en gaat het brandende gebouw binnen. Zal hij op tijd bij Janine en de rest kunnen komen? Of zal Ludo zelf zwaargewond raken door deze brand?

Rikki (Robin Martens), Sjoerd (Guido Spek) en Job (Jorn Knotter) aten gezellig pannenkoeken met de kinderen. Zij zien dat er ineens brand uitbreekt. Meteen worden de kinderen, Bram en Teddy, in veiligheid gebracht. Rikki vermoed dat haar vader boven aanwezig is en wil hem gaan zoeken. Sjoerd leidt ondertussen de kinderen naar buiten.

Snel haast Sjoerd zich weer naar binnen. Eenmaal binnen ziet hij Rikki bewusteloos op de grond liggen. Net wanneer hij haar wil redden merkt hij op dat ook Aysen gewond is. Hij komt het brandende gebouw uit met één van de twee. Maar de grote vraag is nu, wie heeft Sjoerd gered? Is dat Rikki of Aysen? Net wanneer hij terug het gebouw in wil, wordt hij tegengehouden door een brandweerman. In volledige paniek ziet Sjoerd hoe Boks steeds verder in brand staat.

Nina ziet hoe Sjoerd wordt tegengehouden. Zij is bang dat haar man, Bing, in Boks aanwezig is. Zij kwam buiten haar vader, Ludo, tegen. Hij vertelde haar dat Janine ook binnen was. Met paniek in de ogen zag Nina hoe haar vader Boks binnen ging. Zal Nina haar ouders nog levend terug gaan zien? Raakt Nina straks al haar familieleden kwijt? Maxime, Lucas, Janine, Ludo en Kimberly zijn allemaal binnen in Boks.

Vlak na de dramatische brand wordt er in ieder geval één lichaam geborgen. Op dat moment komt Jef (Bartho Braat) in beeld. Hij ontvangt een telefoontje uit Meerdijk. Iemand is overleven en wordt begraven. Jef vraagt wanneer de begrafenis is. Voor welke begrafenis komt Jef terug uit Frankrijk? Zou het iemand zijn die de brand niet heeft overleefd?

Tijdens de zomer-cliffhanger van GTST zijn veel vragen ontstaan. Maar hoe zijn die vragen precies ontstaan? Hoe zijn de personages op dit punt gekomen? Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dat wordt de komende weken uitvoerig behandeld in de nieuwe GTST Zomer-blogs. Volgende week staat de Zomer-blog geheel in het teken van Sjors en Martine. Zorg dat je die zeker niet mist.

Bekijk GTST op TVblik.nl/GTST