GTST Zomer-blog 2017: #5 Anton en Linda

GTST Zomer-blog 2017: #5 Anton en Linda

Geschreven door Sebastiaan Boers

De eerste ontmoeting tussen Anton (Joep Sertons) en Linda (Babette van Veen) vond plaats op de begraafplaats. Die ontmoeting was alles behalve prettig. Per ongeluk morste Anton water op de laarzen van Linda. Niemand had kunnen denken dat juist die twee bij elkaar zouden komen. Na lang om elkaar heen te hebben gedraaid, vonden de twee elkaar.

De liefde kende ook veel obstakels. Vooral in het begin gooide Rover (Buddy Vedder) roet in het eten. Hij was een opstandige puber die niets moest hebben van een man naast zijn moeder. Anton heeft veel moeite en geduld met Rover moeten hebben. Inmiddels hebben de twee een goede band met elkaar opgebouwd. Wanneer Sam (Stijn Fransen), Linda's dochter naar Meerdijk komt, lijkt het nieuwe gezin compleet. 

Anton's zoon, Sjoerd (Guido Spek), had hier in het beging moeite mee. Uiteindelijk draaide iedereen bij en keerde de rust in huize Bouwhuis terug. Na het samenwonen wilde Anton dolgraag trouwen met Linda. Hij vroeg haar dan ook ten huwelijk. Linda was overdonderd, maar ook dolgelukkig. Zij wilde niets liever dan met Anton trouwen. Tijdens het plannen van hun bruiloft, kwam Linda erachter dat zij nog getrouwd bleek te zijn.

Nadat Linda haar (ex) man, Bill (Bart Oomen) verliet, dacht dat ze van hem af was. Helaas bleek dit niet helemaal zo te zijn. De twee bleken nog getrouwd te zijn. Na het horen van Linda's trouwplannen, besloot Bill om hier een stokje voor te steken. Hij wil niets liever dan zijn oude leventje terug. Maar de kinderen; Rover en Sam, moeten daar niets van weten.

Vooral Rover is helemaal klaar met zijn vader. Sam wil haar vader nog wel een kans geven. Helaas voor Linda wil Bill haar terug. De twee blijken toch nog niet helemaal zonder elkaar te kunnen. Steeds vaker zoekt Bill zijn ex op. Het komt zelfs zo ver dat de twee elkaar zoenen. Van het één kwam al snel het ander. De twee belanden bij elkaar in bed.

Compleet in de war, weet Linda zich geen raad. Zij besluit toch te trouwen met Anton. Op die dag trouwt ook dochter Sam met haar Olivier. Olivier bleek kanker te hebben en niet lang meer te leven. Op het huwelijksfeest dook Linda het bed in met haar ex. Nog maar net getrouwd, of Linda kon het niet laten. Dit geheim heeft lang onder het huwelijk met Anton gelegen.

Wanneer het geheim van de affaire uitkomt, is Anton woedend. Hij wil niets meer van Linda weten. Het komt zelfs zo ver, dat de twee willen scheiden. Terwijl Linda nog getrouwd is met Anton, wil ze het opnieuw proberen met Bill. Vooral Rover moet hier niets van weten. Hij besluit dan ook om bij Anton te blijven wonen. Al snel merkt Linda dat ze een domme fout heeft gemaakt.

Bill ziet Linda niet als vrouw, maar als bezit. Hij wist Linda enorm te beledigen tijdens een etentje met Martine (Inge Iepenburg). Dan beseft Linda waar het echt om draait. Anton was iemand die Linda met respect heeft behandeld. Maar zou Anton haar nog terug willen? Linda wilde vooral eerst rust in haar leven. Niet alleen voor haar zelf, maar ook voor haar kinderen.

Langzaam maar zeker merkt ook Anton dat hij Linda mist. Toch kan hij het niet vergeten dat Linda vreemd is gegaan. Hij kan hier niet makkelijk overheen stappen. Rover en Sam bedenken een plan om de twee weer bij elkaar te brengen. Dat lukt in het begin niet bepaald. Het zorgde er zelfs voor dat Anton nog kwader werd. Ook Linda kon het niet waarderen waar haar kinderen mee bezig waren.

Uiteindelijk geven Anton en Linda toe dat zij elkaar missen. Zij besluiten om volledig opnieuw te beginnen. Dat houdt in dat de twee apart van elkaar wonen. Deze latrelatie blijkt voor de twee toch niet te werken. Na een tijdje wil Anton dat Linda weer bij hem komt wonen. Ook Rover en Sam trekken weer bij huize Bouwhuis in. Niets lijkt het geluk meer in de weg te staan.

Bill heeft zijn geluk in Maxime (Marjolein Keuning) gevonden. Hij heeft haar dan ook ten huwelijk gevraagd. Eindelijk heeft zij ingezien dat Linda niet de juiste vrouw voor hem is. Iedereen lijkt gelukkig te zijn, zowel Anton en Linda, als ook Bill en Maxime.

Maar dan blijkt dat Rover's schoolresultaten slecht zijn. Hij wil stoppen met school en zich gaan inzetten voor de vluchtelingen van Meerdijk. In het begin heeft Linda hier veel moeite mee. Ze besluit toch om haar zoon te steunen. Rover komt in contact met Amir (Alkan Coklu). Amir is een vluchteling en maakt snel vrienden in Meerdijk. Vooral met Rover krijgt hij een speciale band.

Tijdens een bijeenkomst in Boks mag Amir een speech houden over een AZC in Meerdijk. Hij zet zelfs Rover in het spreekwoordelijke zonnetje. Net nadat de speech van Amir ten einde is, breekt er brand uit in Boks. Iedereen raakt in paniek; de toegangsdeur zit op slot. Onder andere Linda en Anton zitten vast. Anton liep vlak voor de brand even naar buiten voor een telefoontje. Hij was voor even gescheiden van zijn vrouw.

Linda raakte lichtelijk in paniek. Zij besefte dat Sam en Anton niet bij haar in de buurt waren. Alleen Laura (Jette van der Meij) en Janine (Caroline de Bruijn) waren bij haar. Rover probeerde in alle macht om de toegangsdeur te openen. Maar het zag er slecht uit, heel slecht. Als dan ook nog de verlichting uitviel, brak pas echt paniek uit.

Zullen Anton en Linda de brand in Boks overleven? Komen de twee geliefden weer bij elkaar? Zij maakten samen al behoorlijk veel mee. Is dat na de brand in één klap voorbij? Dat zijn een aantal vragen die zijn ontstaan naar aanleiding van de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden op deze vragen zullen vanaf 4 september beantwoord gaan worden. 

Hiermee is de vijfde GTST Zomer-blog een feit. Volgende week zondag verschijnt er een nieuwe editie. Die zal dan in het teken staan van Rover en Kimberly. De twee hebben samen ook veel meegemaakt. Dat is volgende week allemaal te lezen in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst