Lois Lane in Jeroen van der Boom’s muzikale programma De Beste Liedjes Van

Lois Lane in Jeroen van der Boom’s muzikale programma De Beste Liedjes Van

Geschreven door Pieter Jongsma

In de laatste reguliere aflevering van De Beste Liedjes Van… op zaterdag 25 mei maakt Jeroen er een heus feestje van met Lois Lane. ‘We maken plezier vanavond!’ aldus Jeroen. Welke nummers hebben de zussen van Lois Lane in hun jeugd gevormd? Dat is allemaal te zien in deze De Beste Liedjes Van….

De zussen zingen klassiekers zoals I Want You Backvan The Jackson Five en ze steken het nummer I Want Your Love van Chic, samen met special guest Brain Power, in een heel nieuw jasje. De zussen hebben zich vanaf hun vroegste jeugd laten inspireren door de powervrouwen uit de soulhoek. Dit is te horen in hun splinternieuwe single die ze ook ten gehore brengen, In The Morning. Jeroen van der Boom begeleidt en zingt mee vanachter zijn witte vleugel, ondersteund door zijn live band.

Lois Lane is een Nederlandse band van de zussen Suzanne en Monique Klemann. De band werd in 1984 door Monique en haar toenmalige vriend Tijn Touber opgericht. In 1985 verliet de oorspronkelijke achtergrondzangeres de band. Zij werd vervangen door haar zus Suzanne. Hierna volgde grote successen met hits als ‘Its the First time’en ‘I Wanna Be’.

Met de komst van De Beste Liedjes Van… is er een wens van Jeroen in vervulling gegaan. Jeroen vulde samen met zijn gast het programma muzikaal in, met als rode draad ‘De liefde voor muziek’. We komen te weten wat de artiest drijft, waar zijn passie ligt, wie hij of zij bewondert en waar de inspiratie vandaan komt. Een echte trip down memory lane, met uiterst herkenbare liedjes, vaak in een verrassende uitvoering.

Op zaterdag 1 juni is er nog een speciale compilatie aflevering te zien met alle hoogtepunten.

De Beste Liedjes Van… met Lois Lane is zaterdag 25 mei om 23.10 uur te zien bij SBS6.