Dance Dance Dance: Alarmbellen

Dance Dance Dance: Alarmbellen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond was de halve finale van Dance Dance Dance te zien. Nog maar drie danskoppels maken kans op een finaleplek. Slecht twee danskoppels kunnen er door naar de grote finale van volgende week. Stijn & Toprak, Kaj & Maan én Zoey & Marnix gaven vanavond weer alles wat zij in zich hadden. Vooral Toprak leek eindelijk eens los te gaan.

Zo danste Toprak voor haar solo dans als Beyoncé. Zij mocht namelijk dansen op het nummer Ring The Alarm. Eindelijk(!) ging Toprak eens goed los op het podium. De afgelopen weken was het net alsof Toprak geen plezier had in dansen. Maar vanavond was daar dan eindelijk de danseres Toprak te zien. 

Het plezier straalde er letterlijk vanaf. Dat was voor de kijker heel erg fijn om eindelijk eens te zien. Wat er de afgelopen weken aan de hand was, was niet helemaal duidelijk. Misschien was Toprak onzeker over haar danskunsten. Gelukkig kroop zij in de huid Beyoncé en had zij geen reden om onzeker te zijn. Ook de eenheid met de dansers was heel fijn om naar te kijken. Toprak mag echt trots zijn op zichzelf!

https://www.youtube.com/watch?v=bTPhzemUCo0

Stijn danste op het nummer Chandelier van Sia. Als een echte Sia kwam Stijn het podium op. Werkelijk alles aan Stijn was gewoon Sia. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik het nummer niet geweldig vind. Maar de manier waarop Stijn hierop danste was echt geweldig. Zij kan prima in haar ééntje dansen, dat heeft ze vanavond maar mooi weer bewezen. Een echt sterkte danseres is Stijn. Voor de kijker was het ook erg mooi om naar te kijken.

Maar dan de duodans. Toprak en Stijn moesten ook nog samen dansen. Zij kregen als opdracht om te dansen op Me Against The Music van Madonna en Britney Spears. Wederom leek Toprak uit haar schelp te zijn gekropen. Eindelijk was hun duodans geweldig goed.

Beide dansten heel erg strak, zowel Stijn als Britney als Toprak als Madonna. Vooral Stijn liet zich helemaal gaan en gaf alles wat zij in zich had. Helaas kregen zij voor deze dans niet hele hoge cijfers van de juryleden. Wat ik persoonlijk heel erg jammer vond, dit was misschien wel de beste duodans van dit danskoppel.

https://www.youtube.com/watch?v=7O_DYL3BoQA

Maan mocht voor haar solodans voor drie dansen. Zowel Jessy J, als Ariana Grande en Nicky Minaj kwamen voorbij. De zangeres mocht namelijk dansen op het nummer Bang Bang. Het zag er vrolijk en gezellig uit. Wederom leek Maan het heerlijk te vinden om op het podium te staan. Het was voor de kijker dan ook een erg leuk optreden. Want ga maar eens dansen voor drie, dat deed Maan maar mooi even!

Kaj mocht voor zijn solodans dansen op Will Smith's Gettin' Jiggy With It. Dat werd een mooie en vooral rustige dans. Met verschillende outfits liet Kaj zich eens lekker gaan. Eindelijk liet Kaj het strakke dansen van de afgelopen weken eens los. Vooral de juryleden vonden dat dan ook heel erg fijn. Wat verder opviel was dat Kaj dit keer geen witte sokken droeg!

Voor de duodans mochten Maan en Kaj dansen op It's Like That van Run-DMC. Het leek eerst wel alsof Maan en Kaj tegen elkaar aan het dansen waren. Maar dat hoorde natuurlijk bij dit nummer. Zij gaven werkelijk alles wat zij in zich hadden. Even leek het spannend te worden of zij met deze dans de finale zouden kunnen halen. Het zag er in ieder heel erg gaaf uit. Dit is echt een prachtig danskoppel, die zeker met dansen moeten doorgaan.

Voor ik over de dans van Marnix begin moet ik eerst iets anders zeggen. Wat is die jongen goed! Dat is werkelijk niet meer normaal. Alsof hij bij Dance Dance Dance hoort. Zo professioneel, zo goed, zo bijzonder het is echt niet normaal. Voor zijn solo dans mocht Marnix dansen op Ghost van Michael Jackson. Wat moet je daar nu nog over zeggen? Het zag er fantastisch goed uit. Hij staat al met één been in die finale. Dat moet gewoon een feit zijn!

Zoey mag maar wat blij zijn met Marnix. Maar zelf kan Zoey ook heel fijn dansen. Zij kreeg de opdracht om te dansen op Side To Side van Ariana Grande en Nicky Minaj. Dat werd een dans met een hometrainer. Iets wat Zoey niet heel prettig vond. Maar ze fietste met deze hometrainer snel naar de finale. Tenminste daar leek het heel erg op. Het was sensueel dansen op de fiets. Iets wat de kijker nog niet heel vaak zag in Dance Dance Dance.

De duodans van Marnix en Zoey was echt heel goed. Zij kregen de opdracht om te dansen om Temperature van Sean Paul. Het werd al snel flink warm in de studio. Dit nummer leek prima te passen bij dit danskoppel. Het was swingend, het was uptempo en het was spraakmakend. Alsof Marnix en Zoey dit al jaren doen, zo zag het eruit. Misschien was dit wel de beste duodans van dit seizoen. Een ijzersterk duo wat de finale van Dance Dance Dance misschien wel op hun naam gaan schrijven!

https://www.youtube.com/watch?v=x80MZLsXzbU

Dan is het tijd voor het minst leuke van de halve finale. Slechts twee danskoppels kunnen naar de finale. Dus alle verdiende punten van alle drie de dansen werden bij elkaar opgeteld. Het is natuurlijk geen schok dat Zoey en Marnix de finale wisten te halen. Zij kregen de meeste punten van de juryleden. Maar het andere koppel werd tot het laatste moment nog spannend. 

Uiteindelijk kregen Stijn en Toprak de meeste punten om naar de finale te gaan. Daarmee viel het doek voor Maan en Kaj. Heel eerlijk had ik dit wel aan zien komen vanavond. Toprak had werkelijk haar avond vanavond. Zij liet zichzelf eindelijk eens goed gaan. Helaas ging dat ten koste van Maan en Kaj. Ook is het jammer dat alle drie de danskoppels door mochten naar de finale. Maar zo is dat bij deze danswedstrijd. 

Volgende week is dan eindelijk de grote finale van Dance Dance Dance. Dan staan Zoey en Marix en Stijn en Toprak recht tegenover elkaar. Slechts één danskoppel gaat er met de winst vandoor. Het moet raar lopen willen Zoey en Marnix de finale niet winnen. Maar onderschat Stijn en vooral Toprak niet. Volgende week gaan wij het zien, ik kan niet wachten!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Tot volgende week!

Foto: William Rutten