Expeditie Robinson Column 13 : Veel van hetzelfde

Expeditie Robinson Column 13 : Veel van hetzelfde

Geschreven door John Holdorp

Het einde van de expeditie nadert en langzamerhand is wel duidelijk wie de kandidaten voor de finale zijn en wie nog af zullen vallen. Voordat de aflevering bekeken werd wisten we al dat Kai, Niels, Carlos en Herold de sterkste kandidaten zijn waarvan Herold al meer levens heeft gehad dan een kat en als hij geen immuniteit wint weggestemd zal worden.

Soundos is met afstand de zwakste en loopt dus weinig gevaar, ook Roeland is een van de zwakkeren maar een sluwe vos. Shelly is sterker dan Roeland en Soundos maar zwakker dan Herold, Carlos, Kai en Niels maar heeft wel nog stemmen.

De proeven zijn belangrijker dan ooit. Immuniteit winnen zorgt voor een langer verblijf, zelfs tot de laatste immuniteitsproef. De proef winnen op winnaarseiland zorgt ervoor dat je met een half been in de halve finale staat.

En als alles eigenlijk al voorspelbaar lijkt te zijn duikt daar weer een verrassing op! Maar eerst de immuniteitsproef waar bij de deelnemers zich vast moeten houden aan een handvat waarbij ze staan op een steeds schuiner hangend platformpje. Herold heeft de nacht ervoor goed geslapen en Shelly heeft niet of nauwelijks geslapen door pusbulten op haar billen.

Zoals elke proef weer blijkt Soundos hiervoor totaal ongeschikt en ligt ze als eerste in het water. De tweede die het moeilijk krijgt en in het water valt is Roeland daarna volgt Shelly en de twee sterkste, Carlos en Herold vechten het uit waarbij net als de vorige proef Herold net verliest van Carlos. Dus Carlos gaat weer naar winnaarseiland dit keer met een grote schaal groenten en Herold weet dat Shelly hm eruit zal stemmen.

Op winnaarseiland worden de groenten maat smaak gegeten en uiteindelijk kiest Carlos ervoor te strijden tegen Kai omdat die anders wel erg gemakkelijk kan blijven zitten op winnaarseiland. Het is de traditionele vuur maak proef. Carlos heeft dit vaak gedaan en Kai heeft zich er afzijdig van gehouden dus heeft Carlos goede hoop op een overwinning. Carlos heeft als eerste vuur maar het dooft en hij krijgt het bijna niet aan. Kai krijgt ook zijn vuur aan en het blijft aan waardoor hij de proef wint en Carlos weer terug moet.

Rest dus nog de eilandraad waarbij iedereen zeker is dat Herold door Shelly naar huis gestuurd gaat worden. Terug op het eiland heeft Shelly haar zinnen gezet op de matras van Carlos, maar Roeland pakt deze al voor zij de kans krijgt. Op haar verzoek te delen antwoord hij negatief want ze doet niets op het eiland is ziek, zwak en misselijk maar komt dan wel ver in de proef vind hij en er barst een oorverdovende ruzie los. Wat later realiseert Roeland zich dat dit een uiterst domme zet is daar Shelly nog stemmen heeften biedt hij zijn excuses aan. Echter aangekomen op de eilandraad verwijt hij haar eer dat ze te weinig doet en dat zijn excuses alleen maar waren om verder door te kunnen.

De volgende verassing hangt dus in de lucht want de zeer geïrriteerde Shelly kan hem naar huis sturen. Carlos mag als eerste stemmen en stemt op Herold als zijn sterkste concurrent dus een stem voor Herold, de tweede stem, die van Shelly is echter toch voor Herold die daardoor een einde aan zijn expeditie ziet komen.

En met een nog smeulende ruzie tussen Roeland en Shelly wordt het voor Roeland zaak om de immuniteitsproef van volgende week, de laatste, te winnen.