Art Rooijakkers van AVROTROS naar RTL

Art Rooijakkers van AVROTROS naar RTL

Geschreven door Pieter Jongsma

Art Rooijakkers gaat per zondag 1 april aan de slag voor RTL. Het voormalige Wie is de Mol?-gezicht maakt de overstap van AVROTROS naar RTL. Hij tekent een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma's als op locatie.

Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma's ontwikkelen.

Art verhuist zich op zijn nieuwe avontuur: "Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd."

Voor de presentator is het tijd voor een nieuw hoofdstuk na jaren voor de Publieke Omroep te hebben gewerkt. "Mooie programma's presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechterwenkbrauw die ik na zeven seizoenen 'Wie... is... de Mol' zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten. Zoals ons pap zou zeggen: "Kom maar op nondedju!"

Na de zomer van 2018 is Rooijakkers voor het eerste te zien bij RTL.