AVROTROS teleurgesteld in Art Rooijakkers

AVROTROS teleurgesteld in Art Rooijakkers

Geschreven door Pieter Jongsma

Omroep AVROTROS is enorm teleurgesteld in het vertrek van presentator Art Rooijakkers, zo laat de omroep weten aan het AD. RTL maakte vandaag bekend dat Rooijakkers per 1 april aan de slag gaat voor de commerciële zender.

Hoewel AVROTROS en de presentator wekenlang in gesprek zijn geweest kies hij toch voor RTL. "Het is een grote aderlating voor ons en ook een enorme teleurstelling", zegt een woordvoerster van AVROTROS tegen het algemeen dagblad. Nu de presentator van Wie is de Mol? de omroep heeft verlaten moet er gezocht worden naar een nieuwe. 

De opnames voor het negentiende seizoen beginnen over een aantal maanden."Wij wisten natuurlijk al iets langer dat Art vertrekt, dus we zijn al een paar stappen verder", toch wilt de omroep niks kwijt over zijn opvolger.

Helden van de Wildernis en Bij de Tijd zijn ondanks de overstap van Art gewoon te zien bij AVROTROS. "We vinden het jammer dat we hem niet hebben kunnen behouden, maar wensen Art alle geluk in de toekomst. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij met tomeloze energie voor ons heeft gedaan." Inmiddels wordt er in de wandelgangen enorm gespeculeerd over de nieuwe presentator van Wie is de Mol?

Foto: AVROTROS/Nico Kroon