It Takes 2: Only Bang Bang

It Takes 2: Only Bang Bang

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is zaterdagavond en dus tijd voor It Takes 2. Nu de teams ingedeeld zijn, is het nu echt tijd voor de zangwedstrijd. Het eerste optreden van de avond was voor Eva. Zij mocht met haar coach, Romy, als eerste het podium op. Samen zongen zij het krachtige nummer Only Girl.

Het werd gewoon een concert van twee top zangeressen. Een ongelooflijk goede opening van een muzikale avond! Jurylid Angela vond het zelfs 'belachelijk goed'. Nu deel ik deze mening niet. Ik vond het vooral heel erg goed! Gerard gaf Eva een 8,5. Angela gaf ook een 8,5 en Ronnie gaf ook een 8,5. In totaal scoorde Eva hiermee 25,5 punten. 

Het tweede optreden was voor de Belgische Evi. Zij mocht met haar coach, Marcel, het podium op. Samen zongen zij het mooie Nederlandstalige nummer Zoutelande. Nu moet ik zelf zeggen dat Marcel vaker Nederlandstalig mag zingen. Het klonk heel erg gevoelig en intiem. Ik heb genoten van dit mooie optreden. Dit nummer is dan ook heel goed gekozen. Alleen was de jury voorzichtig met haar cijfers, heel voorzichtig. Gerard gaf een 7,5 en Angela en Ronnie gaven beiden een 7. Daarmee scoorde Evi in totaal 'slechts' 21,5 punten, wat ik toch laag vind. Ik had Evi meer punten gegeven...

Het derde optreden was voor Jörgen en zijn coach Trijntje. Samen zongen zij het nummer Fine Brown Frame. Het was een echt soul optreden. Ik kreeg meteen het gevoel dat Jörgen de kant van Jan Versteegh, de winnaar van twee seizoenen geleden, op wil. De twee stemmen klonken heel bijzonder samen. Als een echte artiest stond Jörgen op het podium. Van Gerard kreeg hij een 8 van Angela een 7,5 en van Ronnie een 7,5. In totaal scoorde Jörgen hiermee 23,0 punten.

Voor de tweede keer mocht Romy optreden. Dit keer mocht de coach met Mika het podium op. Mika koos ervoor om het nummer Bang Bang te gaan zingen. Geheel met glitters stonden Mika en Romy op het podium. Wat klonken die twee goed samen! Mika heeft echt een goede stem. Hij mag heel blij zijn met Romy als coach. Maar de jury was wel weer voorzichtig met cijfers. Gerard gaf een 7,5. Angela gaf ook een 7,5 en Ronnie gaf een 8. Dat maakt een totaal score van 23,0 punten voor Mika.

Marcel mocht het podium op met Dionne. Vorige week leek Dionne nog vrij onzeker. Maar daar was vanavond weinig van over. Samen zongen zij het nummer At Last. Meteen opende Dionne met een hele sterke uithaal. Het was een fantastisch optreden! Iedereen kreeg serieus kippenvel. Samen met Marcel leek het wel alsof de twee al jaren samen zongen. Misschien is dit wel het beste optreden van de avond! Gerard beloonde Dionne met een 9,5! Angela gaf een 8,5 en Ronnie gaf een 9. Daarmee scoorde Dionne 27,0 punten.

Het tweede optreden voor coach Trijntje was met Marieke. Zij zongen het nummer Paparazzi op geheel eigen wijze. Zij maakten er een snellere versie van. Het werd een heel mooi en tof optreden. Marieke stond daar maar mooi even naast Trijntje. Volgens de jury zou Nederlandstalig beter bij haar passen. In het Engels vind ik Marieke ook prima zingen. Gerard gaf voor dit optreden een 7. Angela gaf ook een 7 en Ronnie gaf ook een 7. Daarmee scoorde Marieke 21,0 punten.

Het laatste optreden voor coach Romy was met Bert. Samen zongen zij het prachtige nummer Hallelujah. De stem van Romy klinkt te gek. Haar stemgeluid is zo bijzonder. Daar krijg ik elke keer weer kippenvel van. Maar toen begon Bert met zingen... Wat moet je daar nog over zeggen? Het is gedurfd van de presentator om dit avontuur aan te gaan. Maar eigenlijk weet ik al wie er af zou moeten vallen vanavond... Gerard en Ronnie gaven Bert een 6,5 en Angela gaf een 7. Daarmee scoorde Bert in totaal 20,0 punten.

Daarna was het tijd voor het laatste optreden voor coach Marcel. Hij mocht nu een duet zingen met Robin. Samen zongen zij het nummer Use Somebody. Vooral de stem van Marcel kwam goed aan bod. Die man heeft een hele bijzondere stem. Maar het gaat natuurlijk nu even om Robin. Haar stemgeluid is ook heel bijzonder. Samen klonken de twee heel erg goed. Er kwam heel veel power bij kijken. Gerard en Ronnie waren bijzonder gul en gaven beiden een 8. Angela was iets voorzichtiger met haar punten en gaf een 7,5. In totaal scoorde Robin 23,5 punten!

De avond werd muzikaal afgesloten door Leo. Hij mocht samen zingen met zijn coach Trijntje. Samen zongen zij het nummer Ain't No Mountain High Enough. Het werd een heel vrolijk en soul achtig optreden. Het plezier spatte van het scherm. Het is goed voor Leo in team Trijntje te zitten. Wie weet kan Leo nog wel eens de verrassing van deze zangwedstrijd worden. Alle drie de juryleden gaven allemaal een 7,5. Daarmee scoorde Leo in totaal 22,5 punten!

Nu iedereen een duet heeft gezongen, zijn er drie acts in de gevarenzone terecht gekomen. Evi, Marieke en Bert kregen niet genoeg punten van de jury. Evi kreeg 21,5 punten, Marieke kreeg 21,0 en Bert moest het doen met 20,0 punten. Nu moest het publiek een keuze maken tussen deze drie. Als eerste wist Evi zich te plaatsen naar volgende week. Daarna werd ook Marieke veilig gestemd. Hiermee viel het doek voor Bert. Nu moet ik zelf ook zeggen dat ik dat ook wel zag aankomen. 

Het beste optreden vond ik van Eva en Romy. Die stemmen klonken heel erg goed samen. Romy is echt een aanwinst voor It Takes 2. Ook Mika vond ik bijzonder goed. Het optreden van Bert vond ik minder sterk. Het is ook logisch dat hij in deze aflevering afviel.

Volgende week is It Takes 2 weer te zien om 20.30 uur bij RTL 4. Het team van Romy bestaat nog uit Eva en Mika. Het team van Marcel bestaat uit Evi, Dionne en Robin en het team van Trijntje bestaat uit Jörgen, Marieke en Leo. Volgende week gaat de muzikale strijd weer verder.

Tot volgende week.

Foto: William Rutten