Paul de Leeuw voorlopig niet bij Vlaamse VTM

Paul de Leeuw voorlopig niet bij Vlaamse VTM

Geschreven door Pieter Jongsma

Paul de Leeuw is komend najaar niet te zien op VTM. De presentator maakte twee seizoenen Manneke Paul voor de Vlaamse zender, maar VTM wil 'een adempauze'. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag.

Berichten dat VTM helemaal niet meer met De Leeuw wil samenwerken, spreekt de woordvoerder tegen. "We gaan in overleg over welke dingen hij in 2014 voor ons kan doen." Waarschijnlijk is De Leeuw ook begin volgend jaar niet te zien bij onze zuiderburen omdat hij dan een tournee door Nederland gepland heeft. "De kans is groter dat hij in het najaar van 2014 terugkeert, maar daar wil ik niet op vooruit lopen."

Waarom VTM besloten heeft Manneke Paul, dat onlangs in Vlaanderen nog werd uitgeroepen tot beste entertainmentprogramma van 2012, voorlopig niet te laten maken, is niet duidelijk. "We hebben in overleg afgesproken dat we even een adempauze inlassen."

De Leeuw kwam de laatste tijd geregeld in opspraak. Vorige maand blowde de presentator in zijn Vlaamse show, waarmee hij vervolging riskeerde. Ook verscheen De Leeuw naakt in Manneke Paul. Zijn Nederlandse show Langs De Leeuw zorgde eveneens voor ophef. Een sketch waarin de draak werd gestoken met de moordaanslag op een Britse soldaat ging de wereld over, net als een fragment waarin De Leeuw moedermelk uit de borst van een vrouw zoog.