Recensie: Gordon & Estelle: Weg ermee!

Recensie: Gordon & Estelle: Weg ermee!

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL 4 zond donderdagavond een nieuw programma uit. In Gordon & Estelle: Weg ermee! reizen Gordon en Estelle zo goedkoop mogelijk. Zij reizen met mensen mee die zich hebben aangemeld. Voor weinig geld een zo leuk mogelijke vakantie. Is dat wel mogelijk voor de twee diva's? Je zou haast denken dat dit niet goed kan komen.

Maar toch lijken Gordon en Estelle zich aan te kunnen passen. Alleen zit de kijker hier wel op te wachten? Nou dat denk ik wel! Want de lach van Gordon is erg aanstekelijk. Hij heeft weer veel grappen klaar staan. Alleen moet Estelle nu alles aanhoren, in plaats van Gerard. Estelle zelf is ook behoorlijk pittig. Zo deelde ze in de eerste aflevering veel sneren naar haar ex-man...

Lukt het Gordon en Estelle wel om met weinig geld plezier te maken? De twee diva's hebben geen geld nodig voor humor. De grappen van Gordon volgen elkaar in een rap tempo op. Dat is misschien wel het leukste van dit programma. Gewoon kijken en lachen om de grappen van Gordon en af en toe van Estelle. Is dit ook het doel van dit nieuwe programma? Nou dat denk ik wel ja. Want iets anders valt niet echt op.

Er is niet echt een doel van het programma. Gordon en Estelle moeten van een vakantie genieten zonder geld. Zonder geld is ook niet helemaal waar. Het is allemaal low budget, dus weinig geld. Is dit wel echt iets voor de twee diva's? Zelf klagen ze steen en been over dit programma. Toch was het zelf een idee van Gordon om dit programma te maken. Dus waarom zou je dan klagen? Misschien is dat wel zo leuk, het geklaag van diva's.

Als kijker ben je gewend dat er een groep geholpen wordt. Zo hielpen Gordon en Gerard vaak ouderen in hun programma's. Ook in die programma's stond humor ook centraal. Het doel van dit programma was de ouderen helpen. Maar in Gordon & Estelle: Weg ermee! wordt niemand echt geholpen. Want de mensen die zich aanmelden willen alleen de 'gezelschap' van de twee televisie duo's.

Is het voor herhaling vatbaar voor de kijker? Dat denk ik wel! Het is gewoon een simpel programma. Een programma die simpel is,is gewoon leuk. Ik kon er vaak om lachen. Het experiment is dus in feite geslaagd. Maar of er ook veel mensen gekeken hebben, zal nog even moeten blijken. Op Twitter werd de hashtag #gordonenestelle wel trending. Dus er wordt volop over getwitterd. Dat is op zich een goed teken.

Zou ik het de kijkers aanraden? Op die vraag kan ik niet anders dan ja zeggen. Als je gewoon even een uur wilt lachen, dan kun je nu op donderdagavond naar RTL 4 kijken. Je raakt snel gewend aan Estelle aan de zijde van Gordon. Die twee lijken enorm goed op elkaar te zijn ingespeeld. Je moet sterk in je schoenen staan naast Gordon. Als er iets duidelijk is, dan is het wel dat Estelle steven in haar schoenen staat. Of hoge hakken, dat mag ook. RTL 4 heeft wellicht goud in handen met Gordon en met Estelle.

Ik kijk nu al uit naar volgende week!

Gordon & Estelle: Weg ermee! is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. 

Foto: RTL