Jan Slagter gepolst voor topfunctie bij Talpa

Jan Slagter gepolst voor topfunctie bij Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma

John de Mol heeft Omroep Max-directeur Jan Slagter gepolst om programmadirecteur te worden bij Talpa TV. Dat laat Slagter weten op BNR Nieuwsradio.

Jan Slagter vertelde vanmiddag op BNR Nieuwsradio dat John de Mol hem na de suggestie van De Jong schreef: 'Wat een goed idee Jan'. Waarin ze geopperd dat hij geknipt zou zijn voor een topfunctie bij Talpa. "Want hij voelt feilloos aan wat de kijkers willen", stelde De Jong in haar column. Een overstap naar Talpa zit er niet in volgens Max-directeur. "Dat ga ik niet doen, omdat Omroep Max bij het publieke bestel hoort."

Het is volgens de mediawet onmogelijk om Max als geheel in te lijven bij Talpa. "Dat verbiedt de mediawet." Een andere reden om Max te blijven aanvoeren is volgens Slagter de komende bezuinigingen bij de publieke omroepen. "Ondanks het regeerakkoord wordt de omroepen nu toch weer een rekening van 62 miljoen euro gepresenteerd. Ook voor Omroep Max zal dat lastig worden."

John de Mol is de laatste maanden bezig om zijn Talpa zenders uit te bereiden. Zo trok hij de mannen van Voetbal Inside aan voor een talkshow op Veronica, maakte Gerard Ekdom de overstap naar Radio 10 en vertrok recent de directeur van BNNVARA naar Talpa Radio.

Foto: MAX / Mike Roelofs