GTST zomer-blog ; #9 Eerste week van het seizoen

GTST zomer-blog ; #9 Eerste week van het seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De cliffhanger gaat verder en hoe! 

 #Lorena

Lorena heeft Ludo flink onderschat. Wat gaat er gebeuren met Lorena? Wat gaat Ludo doen als hij er achter komt dat Lorena hem probeerde te chanteren? Komt Lorena ongeschonden uit deze situatie? (Deze vragen zijn ontstaan in de GTST zomer-blog #1).

Het is Lorena (Gigi Ravelli) gelukt. Ze is ontsnapt aan haar benarde situatie. Als een rat in de val kon Lorena geen kant op. Ingesloten door de mannetjes van Ludo Sanders stond Lorena met de rug tegen de muur. Niemand wist waar ze mee bezig was. Met alle moed die Lorena in zich had weet ze zichzelf te bevrijden uit deze situatie.

Uit pure angst voor Ludo wil Lorena af van haar scooter, helm en USB-stick. Als dit gelukt is wil Lorena maar 1 ding, snel naar huis. Maar dan wordt ze aangereden! Als Lorena kort bij komt van haar aanrijding is ze bang dat de mannen van Ludo haar alsnog te pakken hebben. De man die Lorena aanreed is Thijs Kramer (Miro Kloosterman). Hij wijkt niet af van de zijde van Lorena. Zelfs in het ziekenhuis blijft Thijs enorm plakken bij Lorena.

De angst blijft Lorena achtervolgen als ze een sms krijgt op haar prepaid telefoon. In de sms staat dat ze contact moet opnemen, anders zullen ze haar vinden. Overmeester door de angst lijkt Lorena van regen in de drup te belanden. Het is haar wel gelukt om weg te komen, maar hoe haar situatie zich nu verder gaat ontwikkelen zal in het nieuwe seizoen duidelijk worden. 

#Maxime-Vincent-Nina

Vincent en Ludo zijn beide razend door het nieuws van Maxime. Nina en Vincent zijn verbijsterd. Hoe gaat deze relatie verder? Is er een toekomst voor deze twee? Hoe zal de broer-zus relatie tussen Ludo en Maxime zich ontwikkelen nu dit geheim bekend is? Krijgt Maxime een kans om alles uit te kunnen leggen? (Deze vragen zijn ontstaan in de GTST zomer-blog #2).

De familie Sanders heeft uitbreiding. Het blijkt dat Maxime (Marjolein Keuning) de biologische moeder van Vincent (Oscar Aerts) is. Dit nieuws is ingeslagen als een bom. Woedend vertrekt Vincent met Nina (Marly van der Velden) naar zijn huis. Daar aangekomen neemt hij contact op met zijn vader. De vader van Vincent kan niets anders dan toegeven wat Maxime al eerder aangaf. Zij is de moeder van Vincent. Dit nieuws zorgt voor spanningen tussen Vincent en Nina.

Nadat Ludo stil valt en ook woedend is op zijn zus vertrekt Maxime uit huize Sanders. Bij Jeff kan ze nog wel terecht. Aan hem geeft ze toe dat ze niet rust totdat Vincent de gehele waarheid weet. Dit besluit Maxime ook te doen, ze wil Vincent haar kant van het verhaal uitleggen.

Eenmaal bij Vincent aangekomen lijkt Nina vooral moeite te hebben met het bezoek van haar tante. Alleen Vincent wil wel het verhaal horen van Maxime en ze begint bij het begin. Bij het horen van het verhaal van Maxime wordt Vincent woedend. Hij wil niets te maken hebben met zijn moeder en zegt dit haar ook. Weer blijft Maxime verdrietig achter.

Nu dit verhaal eenmaal in de wereld is geholpen wil Nina zo snel mogelijk verder met haar relatie met Vincent. Hij weet zich geen houding te geven en verstopt zich achter zijn werk voor zijn oom Ludo. Ook wil Vincent niet praten over de situatie. De relatie komt onder een grote druk te staan. Zal de relatie stand houden nu ze beiden weten dat ze neef en nicht zijn?

#Rikki-Anton-Bianca

Rikki’s leugen lijkt er voor te zorgen dat Anton en Bianca elkaar hervinden. Komen Anton en Bianca wellicht weer bij elkaar? Komt er een rechtszaak tussen Rikki en Anton? Hoelang weet Rikki haar leugen vol te houden? Als de waarheid uitkomt, welke gevolgen zal dat hebben tussen Rikki en de familie Bouwhuis? (Deze vragen zijn ontstaan in de GTST zomer-blog #3). 

De leugen die Rikki (Robin Martens) de wereld in geholpen heeft krijgt steeds grote gevolgen. Alleen aan haar vriendin Wiet vertelt Rikki de waarheid. Er is niets gebeurd tussen Rikki en Anton (Joep Serton). Wiet weet Rikki er van te overtuigen om een gesprek aan te gaan met Anton om over deze situatie te praten.

Ondertussen hervinden Anton en Bianca (Elvira Out) elkaar. Samen willen zij hun relatie nieuw leven in blazen. Doordat Anton zijn gevoelens liet zien, zag Bianca Anton met andere ogen. Zij gelooft in de onschuld van haar man en steunt hem waar ze kan. De zoon van Anton en Bianca, Sjoerd, kan zijn ogen niet geloven als hij ziet dat zijn ouders weer samen zijn. Hij is nog altijd woedend op zijn vader.

Rikki besluit om een gesprek aan te gaan met Anton. Zij wil van hem horen dat hij ook fouten heeft gemaakt. Anton gelooft zijn oren niet en gaat niet akkoord met de eis van Rikki. Deze situatie wordt alleen maar erger als Rikki aangeeft dat ze Anton achter de tralies wil zien verdwijnen. De waarheid is nog niet aan het licht gekomen. De leugen lijkt verder te gaan met alle gevolgen van dien.

Hulp komt er uit onverwachte hoek voor Rikki. De man die Lorena aanreed, Thijs, is een advocaat. Hij is bereidt om Rikki te helpen in de komende rechtszaak. Dit is een shock voor Wiet. Zij merkt dat Rikki niet van plan is om de waarheid te vertellen. Hoelang gaat deze leugen nog door?

#Sjors-Tim-Willem

Bing weet Sjors uit haar benarde situatie te bevrijden en op het droge te krijgen. Dit alles ziet Tim voor zijn ogen gebeuren. Hij haast zich snel naar het tweetal. Het ziet er niet goed uit voor Sjors. Er komt geen reactie van Sjors en Bing lijkt woest te zijn op Tim. Zal Sjors de aanslag op haar leven overleven? Komt Willem hier ongestraft mee weg? (Deze vragen zijn ontstaan in de GTST zomer-blog #4). 

De schrik slaat Tim (Beau Schneider) om het hart als hij zijn Sjors (Inge Schrama) in de armen van Bing ziet. Snel haasten Bing en Tim zich met de bewusteloze Sjors naar het ziekenhuis. Daar aangekomen wordt Bing woedend als Anton Sjors wil onderzoeken. Hij weerhoudt Anton ervan onderzoek te doen naar Sjors.

Een andere arts neemt het over. Het lijkt even kritiek te zijn voor Sjors. Uiteindelijk komt er positief nieuws, Sjors is buiten levensgevaar en lijkt de aanslag van Willem (Genio de Groot) te hebben overleefd. De woede blijft Bing achtervolgen als hij Tim aansprakelijk stelt van deze situatie. Op zijn beurt geeft Tim aan dat hij geen idee had waarin Willem in staat was.

Aysen laat zich zien in het ziekenhuis en laat aan Bing en Tim weten dat Willem is opgepakt. Het lijkt goed af te lopen voor Sjors. De strijdt om Sjors lijkt te zijn begonnen voor Bing als hij achter een plan van Tim komt. Een boksclub staat te koop en Tim wil deze graag kopen en er iets cultureels van maken. Een prima plan voor Bing om de plannen van Tim te dwarsbomen.

De grootste vraag is beantwoord. Heeft Sjors de aanslag op haar leven overleefd? Die vraag leefde de hele zomer door bij de kijkers van GTST. In de zomerstop van GTST ontstonden de GTST zomer-blogs van Sebastiaan. Iedere week kwam er een nieuwe editie. Elke cliffhanger werd uitvoerig beschreven met de bijbehorende vragen. Dit is de (voorlopig) laatste editie van de GTST zomer-blog. De eerdere edities van de GTST zomer-blogs zijn nog steeds te vinden op de website van Showbizznetwork, onder het kopje recensies.