RTL7 zonder Wilfred Genee verder met Tour du Jour

RTL7 zonder Wilfred Genee verder met Tour du Jour

Geschreven door Daniël Schalk

De wielertalkshow Tour du Jour is komende zomer wederom te zien op RTL7, maar wordt dit jaar niet gepresenteerd door Wilfred Genee. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL vandaag aan Showbizznetwork.nl. Het nieuwe team van Tour du Jour wordt binnenkort voorgesteld.

RTL7 houdt wielerfans vanaf zaterdag 7 juli iedere dag op de hoogte van het laatste nieuws van de 105de editie van de Tour de France, die op 7 juli van start gaat op het eiland Île de Noirmoutier. De Tour de France eindigt op zondag 29 juli traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs.

De presentatie van Tour du Jour was altijd in handen van Wilfred Genee, maar hij vertrekt na de zomer samen met Johan Derksen en René van der Gijp naar Talpa-zender Veronica. Tijdens het WK Voetbal nemen zij afscheid bij RTL met de voetbaltalkshow VI Oranje Blijft Thuis over het WK Voetbal in Rusland.

Vorig jaar waren de kijkcijfers van Tour du Jour enorm laag. Toch vreesde Wilfred Genee toen niet voor het einde van de wielertalkshow. “De leiding van RTL7 vindt dat we een goed programma maken, net als de meeste recensenten. Daar ben ik blij mee”, zei hij vorig jaar in het Algemeen Dagblad.

Tour du Jour is vanaf zaterdag 7 juli, dagelijks, om 20:30 uur te zien op RTL7.

Foto: RTL