Derde seizoen voor hitserie 13 Reasons Why

Derde seizoen voor hitserie 13 Reasons Why

Geschreven door Pieter Jongsma

Netflix komt vanaf 2019 met het derde seizoen van de veelbesproken serie 13 Reasons Why? Dat heeft Netflix dinsdag laten weten. Eerder liet actrice Katherine Langford al weten te stoppen met de serie.

“Het voelde als de juiste tijd om afscheid te nemen. Voor mezelf liet ik Hannah in seizoen één al gaan. In seizoen 2 was het tijd voor Clay om afscheid te nemen van haar. Ik was in staat om Clay te helpen bij die reis.”

Persoonlijk dacht Katherine al te stoppen na één seizoen. “Voor het tweede seizoen terugkeren was een flinke uitdaging, omdat ik Hannah wel speelde, maar ook weer niet echt. De grote uitdaging was dat we het verhaal van het personage volledig verteld hadden en dan moet je terugkeren met een versie die is gemaakt vanuit de ogen van een ander personage. Dat heeft erg veel vertrouwen nodig.”

13 Reasons Why draait om Hannah Baker, die door zelfmoord om het leven is gekomen. Ze had dertien redenen om zichzelf van het leven te beroven, die ze uiteenzette op dertien nagelaten cassettebandjes. De serie kreeg de afgelopen weken enorm veel media aandacht ook werd er gesproken over een mogelijk verdwijning van de serie van Netflix.

Foto: Netflix