Netflix past scène 13 Reasons Why aan

Netflix past scène 13 Reasons Why aan

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Netflix gaat de veelbesproken serie 13 Reasons Why opnieuw naar de edit tafel sturen na een omstreden zelfmoord scene. Het bedrijf volgt daarmee het advies van medische experts. Volgens de experts zou de serie juist aansporen om zelfmoord te plegen.

“Van veel jonge mensen hebben we gehoord dat 13 Reasons Why hen heeft aangemoedigd om, vaak voor de eerste keer, te praten over moeilijke zaken als depressie en zelfmoord”, reageert Netflix in een bericht op Twitter.

“Nu het derde seizoen in de zomer wordt gelanceerd, zijn we ons bewust van de voortdurende discussies over de serie. 13 Reasons Why is sinds 2017 te zien op Netflix en mateloos populair onder jongeren. Ondanks de populariteit van de serie zetten experts nog altijd vraagtekens bij de serie. Netflix besloot in het eerste seizoen na drie afleveringen enkele waarschuwingen toe te voegen. 

In april werd de serie in verband gebracht met een opmerkelijke stijging van het aantal zelfdodingen van tieners in de VS. Zo schrijft de NOS. Het derde seizoen van 13 Reasons Why? is na de zomer te zien bij Netflix.

Foto: Netflix